Σάββατο 23 Απριλίου 2011

Ψαλίδι στα κοινωνικά επιδόματα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Τι σχεδιάζει η κυβέρνηση ακόμα και για το επίδομα ανεργίας



- Μέχρι τις 15 Μαΐου θα πρέπει να παρουσιάσει τις τελικές αποφάσεις στην τρόικα
- 5 κοινωνικά επιδόματα ίσως συνδεθούν με εισοδηματικά και περιουσιακά στοιχεία
- Εντατικοί έλεγχοι σε όσους λαμβάνουν τα κοινωνικά επιδόματα
Μέχρι τις 15 Μαΐου η κυβέρνηση θα πρέπει να έχει έτοιμο ένα σχέδιο δραστικών περικοπών στα κοινωνικά επιδόματα όπως αποκάλυψε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega, προκειμένου να το παρουσιάσει στην τρόικα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ τουλάχιστον σε πέντε επιδόματα θα μπει ψαλίδι αφού αυτά θα συνδεθούν με εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια, όπως άλλωστε απαιτεί και η τρόικα.

Αυτά τα επίφοβα για ψαλίδισμα επιδόματα είναι τα:

- επίδομα ανεργίας
-επίδομα πολυτέκνων
-επίδομα τρίτου παιδιού
-Αναπηρικές συντάξεις και
- ΕΚΑΣ

Σήμερα τα προνομιακά επιδόματα τα λαμβάνουν περισσότεροι από 1.200.000 δικαιούχοι και το συνολικό κόστος στον κρατικό προϋπολογισμό ανέρχεται στα 7 δισεκατομμύρια ευρώ ετησίως.

Η κυβέρνηση αναμένεται άμεσα να ξεκινήσει απογραφή όλων των δικαιούχων αφού έχει διαπιστωθεί πως σε αρκετές περιπτώσεις λαμβάνουν το ίδιο επίδομα από διαφορετικούς φορείς. Επιπλέον εάν κάποιος δικαιούχος έχει εισοδήματα και περιουσιακά στοιχεία πάνω από κάποιο όριο θα χάσει το όποιο επίδομα λάμβανε μέχρι τώρα.

Ωστόσο για το υπουργείο Εργασίας αποτελεί πονοκέφαλο ο τρόπος που θα χειριστεί τη χορήγηση του επιδόματος ανεργίας το οποίο σήμερα λαμβάνουν 305.000 δικαιούχοι και κοστίζει στα κρατικά ταμεία περί τα 1,9 δισεκατομμύρια ευρώ το χρόνο.

Η ηγεσία του υπουργείου διαβεβαιώνει προς το παρόν τουλάχιστον ότι η καταβολή του δεν θα συνδεθεί με εισοδηματικά κριτήρια. Ωστόσο είναι βέβαιο πως θα ξεκινήσουν αυστηροί έλεγχοι στους δικαιούχους και διασταύρωση στοιχείων για να εντοπιστούν όσοι δεν δικαιούνται να το λαμβάνουν.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.