Τρίτη 19 Απριλίου 2011

Εμβόλιο κατά της αλλεργίας στις γάτες

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Περίπου 10% των ανθρώπων είναι αλλεργικοί

Οι φιλόζωοι θα πρέπει να χαρούν, καθώς νέο εμβόλιο σύντομα θα μπορεί να «καταργεί» την αλλεργία στις γάτες. Το εμβόλιο δεν είναι ακόμα έτοιμο για ευρεία χρήση, αλλά νέα έρευνα ανακαλύπτει ότι είναι ασφαλές, αναφέρουν ερευνητές στο περιοδικό «Journal of Allergy and Clinical Immunology». Είναι επίσης αποτελεσματικό στη μείωση των αλλεργικών αντιδράσεων.

Περίπου 10% των ανθρώπων είναι αλλεργικοί στις γάτες. Επί του παρόντος οι μόνες λύσεις είναι να μείνουν οι άνθρωποι μακριά από τις γάτες ή να λάβουν πολλαπλές ενέσεις αλλεργιογόνων, γατών, για να βοηθήσουν τον οργανισμό να χτίσει ανοχή. Ωστόσο η διαδικασία μπορεί να χρειαστεί χρόνια, σημειώνει ο επικεφαλής της έρευνας, Mark Larche, από το πανεπιστήμιο McMaster.

Ο Larche ανέπτυξε το εμβόλιο απομονώνοντας την πρωτεΐνη από τις γάτες που προκαλεί τις περισσότερες αλλεργικές αντιδράσεις. Στη συνέχεια χρησιμοποίησε δείγματα για να εντοπίσει ποια περιοχή της πρωτεΐνης της γάτας επικολλάται και ενεργοποιεί τα κύτταρα του ανοσοποιητικού συστήματος.

Στη συνέχεια ανέπτυξε συνθετικές εκδοχές των τεμαχίων, που ονομάζονται πεπτίδια. Το εμβόλιο αποτελείται από μείγμα 7 συνθετικών πεπτιδίων. Με το εμβόλιο σταματά το φτέρνισμα.

Αρχική κλινική δοκιμή σε 88 ασθενείς δεν παρουσίασε σοβαρές παρενέργειες. Μια ένεση μείωσε τη φλεγμονώδη αντίδραση του δέρματος σε αλλεργιογόνα γάτων κατά 40%, σημειώνουν οι ερευνητές. Για να λάβουν ισοδύναμη αντίδραση με τις υπάρχουσες αγωγές οι ασθενείς χρειάζονται 12 εβδομάδες.

Το εμβόλιο αναπτύσσεται από τις εταιρείες Adiga Life Sciences και Circassia Ltd. που συνεχίζουν την έρευνα σε μεγαλύτερη ομάδα ασθενών για να καθοριστεί η κατάλληλη δόση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.