Κυριακή 17 Απριλίου 2011

Αύξηση 30% στα πρόστιμα του ΟΑΣΑ

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Εντατικοποιούνται οι έλεγχοι κατά της λαθρεπιβίβασης και της εισιτηροδιαφυγής

Η συστηματική εκστρατεία ελέγχων, με τη λειτουργία του νέου Σώματος Ελέγχου, κατά της λαθρεπιβίβασης και της εισιτηριοδιαφυγής που ξεκίνησε, από την πρώτη Απριλίου το υπουργείο Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων σε συνεργασία με τον ΟΑΣΑ, φαίνεται να αποδίδει καρπούς, καθώς διαπιστώνεται σημαντική μείωση των επιβατών που δεν είχαν ακυρώσει το εισιτήριό τους, με ταυτόχρονη σημαντική αύξηση πωλήσεων εισιτηρίων και καρτών απεριορίστων διαδρομών.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο, παρά το γεγονός ότι στη διάρκεια εφαρμογής του νέου Σώματος Ελέγχου παρέχονταν συστάσεις προς τους επιβάτες για την επικύρωση των εισιτηρίων, καταγράφηκε:

- αύξηση των δειγματοληπτικών ελέγχων κατά 100% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2010 και κατά 200% σε σχέση με το 2009,

- εφαρμογή περιοδικών ελέγχων σε όλα τα μεταφορικά μέσα,

- αύξηση του αριθμού των προστίμων κατά 30% σε σχέση με τις αντίστοιχες ημέρες του Απριλίου 2010

- αύξηση πλέον του 10% των πωλήσεων μηνιαίων καρτών απεριορίστων διαδρομών σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2010.

Το υπουργείο χαρακτηρίζει πολύ ενθαρρυντικά τα αποτελέσματα, γιατί διαπιστώνεται αύξηση της αντίληψης πιθανού ελέγχου στους επιβάτες των αστικών συγκοινωνιών, γεγονός που οδήγησε στην αύξηση των πωλήσεων μηνιαίων καρτών στον Απρίλιο 2011, βελτιώνοντας σημαντικά τα οικονομικά αποτελέσματα των συγκοινωνιακών φορέων.

Εκτιμά, επίσης, ότι τα αποτελέσματα για τη μείωση της λαθρεπιβίβασης θα είναι θετικότερα τον Μάιο, όπου μετά τις γιορτές του ΠΑΣΧΑ αναμένεται εφαρμογή ενός πλήρους προγράμματος δειγματοληπτικού ελέγχου σε όλα τα μεταφορικά μέσα στο σύνολο του λεκανοπεδίου και εντατικοποίηση των ελέγχων της λαθρεπιβίβασης, με έμφαση στις γραμμές που εκτιμούνται υψηλά ποσοστά λαθρεπιβίβασης.

Για την επιτυχία του προγράμματος θα υπάρξει συνεργασία της Δημοτικής Αστυνομίας του Δήμου Αθηναίων για την επιτήρηση των στάσεων αφετηρίας και των κοινόχρηστων χώρων των σταθμών σταθερής τροχιάς στο κέντρο της Αθήνας, όπου παρατηρείται παραεμπόριο.

Υπενθυμίζεται ότι ο ΟΑΣΑ έχει συστήσει ειδική μονάδα με στόχο την άμεση ενημέρωση της ΕΛ.ΑΣ. και του ΣΔΟΕ, καθώς και την αυθημερόν διαβίβαση στη Δικαιοσύνη των υποθέσεων εντοπισμού πλαστών εισιτηρίων. Τονίζεται ότι από τους εντατικούς ελέγχους που διενεργήθηκαν από 11 έως 14 Απριλίου, ο αριθμός των πλαστών εισιτηρίων που εντοπίστηκαν είναι κατά πολύ μικρότερος σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.