Σάββατο 5 Μαρτίου 2011

Ελάχιστες προσλήψεις στο δημόσιο τομέα το 2011

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Μόλις 10.000 προσλήψεις τακτικού προσωπικού στο δημόσιο τομέα θα γίνουν το 2011. Από αυτές πάνω από 3.000 θα αφορούν μετατάξεις (σύμφωνα με τις επιταγές της τρόικας) και οι υπόλοιπες 7.000 ήδη δρομολογημένες προσλήψεις, όπως των διοριστέων μέσω ΑΣΕΠ και άλλων διαδικασιών, των αποφοίτων δημοσίων σχολών κ.λπ., καθώς και ελάχιστες νέες.
Με απόφασή τους τα συναρμόδια υπουργεία Εσωτερικών και Οικονομικών καθορίζουν τις προτεραιότητες και τα κριτήρια για την κατανομή του μόνιμου και με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου προσωπικού που διορίζεται ή προσλαμβάνεται στους φορείς της παρ. 1 του άρθρου 1 του ν. 3812/09 ή εγκρίνονται από την Τετραμελή Επιτροπή της ΠΥΣ 33/2006, όπως ισχύει, στο πλαίσιο του ετήσιου προγραμματισμού προσλήψεων.
Σύμφωνα με αυτή, προτεραιότητα στις προσλήψεις θα δοθεί στους τομείς Υγείας, Πρόνοιας, Άμυνας, Προστασίας του Πολίτη, Παιδείας, Δικαιοσύνης, σε Υπηρεσίες του Υπουργείου Οικονομικών και του Υπουργείου Εργασίας (Ασφαλιστικά Ταμεία και ΣΕΠΕ), στη Επιτροπή Ανταγωνισμού, στην Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας, στους ΟΤΑ, (τεχνικές υπηρεσίες και υπηρεσίες καθαριότητας, παιδικοί σταθμοί), καθώς και εξειδικευμένο επιστημονικό ή τεχνικό προσωπικό στους φορείς της παρ.1 του άρθρου 1 του ν. 3812/09.
Οι ανάγκες των παραπάνω φορέων θα καλυφθούν κατ' εξοχήν από προσωπικό των παρακάτω κατηγοριών:
- Αποφοίτους όλων των παραγωγικών σχολών του δημοσίου, όπως, Εθνική Σχολή Δικαστών, Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης, Εθνική Σχολή Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Σχολές Ενόπλων Δυνάμεων (Ευελπίδων, Ικάρων και Ναυτικών Δοκίμων), Σχολές Αστυνομίας και Πυροσβεστικής.
- Υπό μεταφορά προσωπικό των φορέων των περιπτώσεων στ' έως και θ' της παρ. 1 του άρθρου 14 του ν. 2190/1994, όπως ισχύει, προς τους φορείς των περιπτώσεων α' και β' της παραγράφου 6 του άρθρου 1 του ν. 1256/1982 (ΦΕΚ 65 Α') (δημόσιες υπηρεσίες, Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου και ΟΤΑ α’ και β’ βαθμού) σε σχέση με τις συγκεκριμένες ανάγκες που αυτό θα καλύψει, με εξαίρεση τις μεταφορές προσωπικού που προβλέπονται στις διατάξεις του ν. 3852/2010.
- Περιλαμβανόμενοι σε πίνακες διοριστέων του ΑΣΕΠ και των φορέων που εκδόθηκαν μέχρι την 31-12-09
- Περιλαμβανόμενοι σε πίνακες διοριστέων του ΑΣΕΠ και των φορέων που εκδόθηκαν μετά την 01-01-2010
- Διοριστέοι βάσει ειδικών διατάξεων (προφανώς περιλαμβάνονται και οι προστατευόμενοι του ν. 2643/98)
- Αιτήματα των φορέων που υποβλήθηκαν για έγκριση στο πλαίσιο του προγραμματισμού προσλήψεων του έτους 2011.

Τα κριτήρια πλήρωσης των θέσεων θα είναι:
- Αριθμός αποχωρήσεων εξειδικευμένου προσωπικού της συγκεκριμένης υπηρεσίας ή φορέα εντός του προηγούμενου έτους (μονίμου και με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου), τα καθήκοντα του οποίου είναι συναφή με τους τομείς προτεραιότητας.
- Νέες αρμοδιότητες της υπηρεσίας ή του φορέα που προέκυψαν από μεταγενέστερο του οργανισμού θεσμικό πλαίσιο ή από μεταβίβασή τους από άλλο φορέα καθώς και δράσεις για τις οποίες απαιτείται η πρόσληψη εξειδικευμένου προσωπικού.
- Αριθμός προσωπικού ανά κατηγορία, κλάδο ή ειδικότητα που μετατάχθηκε σε υπηρεσίες και φορείς του δημοσίου κατά το προηγούμενο και το τρέχον έτος.
- Αριθμός προσωπικού ανά κατηγορία κλάδο και ειδικότητα που μετατάχθηκε από υπηρεσίες και φορείς του δημόσιου και του ευρύτερου δημόσιου τομέα κατά το προηγούμενο και το τρέχον έτος.
- Αριθμός προσωπικού της υπηρεσίας ή του φορέα που υπηρετεί με απόσπαση σε άλλες υπηρεσίες ή φορείς, σύμφωνα με τις γενικές ή ειδικές διατάξεις .
- Αρμοδιότητες υπηρεσιών που μεταφέρθηκαν σε άλλους φορείς.

Σύντομα θα ακολουθήσει η προβλεπόμενη από το δεύτερο εδάφιο της παρ. 5 του άρθρου 11 απόφαση του υπουργού Εσωτερικών, για την κατανομή των θέσεων ανά υπηρεσία και φορέα προτεραιότητας.




Πηγή: http://www.proslipsis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.