Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου 2011

Η GlaxoSmithKline στο πλευρό παιδιών με νεοπλασίες

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Δύο χρόνια μετά την επίσημη ανακοίνωση του πρωτοποριακού, για τα ελληνικά δεδομένα, προγράμματος Κατ’ Οίκον Νοσηλείας για παιδιά με καρκίνο που υλοποιεί ο Σύλλογος Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια «ΦΛΟΓΑ» με την αποκλειστική υποστήριξη της GlaxoSmithKline, η βελτίωση που έχει επιφέρει στην καθημερινότητα και στην ποιότητα ζωής των μικρών ασθενών είναι εντυπωσιακή.

• Σημαντική μείωση των επισκέψεων στο νοσοκομείο, με αποτέλεσμα την καλύτερη ψυχική κατάσταση των παιδιών, λιγότερη ταλαιπωρία στους δρόμους και τους χώρους αναμονής των νοσοκομείων.
• Μικρότερος κίνδυνος έκθεσης σε μικρόβια στο δρόμο ή τους χώρους αναμονής.
• Οικονομικό όφελος για τις οικογένειες λόγω λιγότερων μετακινήσεων.
• Λιγότερες απουσίες των γονιών από την εργασία τους και των παιδιών από τα σχολεία τους.
• Καλύτερη εξυπηρέτηση των παιδιών που πραγματικά χρειάζονται νοσοκομειακή περίθαλψη.

Έξι ειδικά εκπαιδευμένες νοσηλεύτριες / νοσηλευτές από τα Νοσοκομεία «Αγλαΐα Κυριακού» και «Αγία Σοφία» πραγματοποιούν καθημερινά επισκέψεις στα σπίτια παιδιών με νεοπλασίες σε όλη την Αττική διενεργώντας απλές ιατρικές πράξεις όπως αιμοληψίες, περιποίηση καθετήρα Hickman και χορήγηση ενέσιμων θεραπειών στο σπίτι.

Η πρόεδρος του Συλλόγου Φλόγα κα Μαρία Τρυφωνίδη δήλωσε: «Η Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου της Παιδικής Ηλικίας έχει σκοπό να ευαισθητοποιήσει το ευρύτερο κοινωνικό περιβάλλον για τις ανάγκες των παιδιών με νεοπλασίες. Εμείς από πλευράς μας βρισκόμαστε δίπλα τους και αγωνιζόμαστε για τα δικαιώματά τους στη ζωή και στην υγεία. Το πρόγραμμα Κατ’ Οίκον Νοσηλείας, που υλοποιείται χάρη στην υποστήριξη της GlaxoSmithKline, αποτελεί έμπρακτη απόδειξη της προσπάθειας αυτής».

Η διευθύντρια Δημοσίων Υποθέσεων της GlaxoSmithKline Ελλάδας κα Λένα Λυμπεροπούλου δήλωσε: «Στην GSK είμαστε πραγματικά υπερήφανοι για την υλοποίηση και επιτυχή εφαρμογή του προγράμματος Κατ’ Οίκον Νοσηλείας, καθώς με τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία προσφέρουμε σε παιδιά και γονείς ένα πολύτιμο εργαλείο, έναν σύμμαχο, ικανό να τους υποστηρίζει στην δύσκολη καθημερινότητα που είναι η ποιότητα ζωής.»


Έρευνα στο νοσοκομείο «Αγλαΐα Κυριακού» για την ανάγκη Κατ’ Οίκον Νοσηλείας

Υπολογίζεται ότι στην Ελλάδα περίπου 280-300 παιδιά νοσούν από καρκίνο κάθε χρόνο τα οποία είναι υποχρεωμένα να επισκέπτονται σχεδόν καθημερινά το νοσοκομείο για να υποβληθούν σε θεραπεία. Η ανάγκη λειτουργίας ενός προγράμματος Κατ’ Οίκον Νοσηλείας είχε εντοπισθεί από μελέτη της ογκολογικής κλινικής του νοσοκομείου Παίδων «Π. & Α. Κυριακού» το 2004, η οποία έδειξε ότι το 23% των επισκέψεων στο νοσοκομείο θα μπορούσαν να πραγματοποιηθούν στο σπίτι.


Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη GlaxoSmithKline
Στο πλαίσιο της προσφοράς της στο κοινωνικό σύνολο, η GlaxoSmithKline Ελλάδας με ιδιαίτερη ευαισθησία στηρίζει και ενισχύει ευάλωτες κοινωνικά ομάδες παιδιών και εφήβων, που πάσχουν από σοβαρές ασθένειες, ενώ εδώ και 12 χρόνια υποστηρίζει το Σύλλογο «Φλόγα».

Από το 1999, η GlaxoSmithKline Ελλάδας υποστηρίζει το 10ήμερο θεραπευτικό ταξίδι για τα παιδιά του Ιδρύματος Φλόγα στο Barretstown Camp στην Ιρλανδία. Κατά τη διάρκεια της διαμονής τους, τα παιδιά έχουν την ευκαιρία να ασχοληθούν με δραστηριότητες, εγκεκριμένες από ψυχολόγους βοηθώντας τα να ενισχύσουν την αυτο-εκτίμηση και αυτοπεποίθησή τους καθώς και να επανακτήσουν τη χαμένη παιδικότητά τους. Το 2011, η GSK υποστηρίζει το ταξίδι 37 παιδιών στο Barretstown Camp, ενώ μέχρι σήμερα περισσότερα από 190 παιδιά του Ιδρύματος Φλόγα έχουν συμμετάσχει στο «θεραπευτικό» αυτό ταξίδι.

Η GlaxoSmithKline αποτελεί ιδρυτικό μέλος και τον μεγαλύτερο χορηγό του Προγράμματος της θεραπευτικής κοινότητας Barretstown στην Ιρλανδία όπου φιλοξενούνται παιδιά ηλικίας από 7 έως 17 ετών που πάσχουν από καρκίνο και άλλες σοβαρές ασθένειες. Σκοπός του προγράμματος είναι τα παιδιά που συμμετέχουν να επανακτήσουν τις δυνάμεις τους και να θωρακίσουν τον ψυχολογικό τους κόσμο με δύναμη και αυτοπεποίθηση.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.