Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου 2011

Ηλεκτρικό επίθεμα εναντίον της ημικρανίας

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Στη λίστα των μεθόδων αντιμετώπισης της ημικρανίας που έχουν προτείνει τα τελευταία χρόνια πολλοί ερευνητές, προστίθεται τώρα, ένα ειδικό επίθεμα που λειτουργεί με μπαταρία και διαχέει μέσω του δέρματος στο κυκλοφορικό σύστημα αναλγητικό φάρμακο.

Το επίθεμα Ζelrix, όπως ονομάζεται, αναπτύσσει η αμερικανική εταιρεία ΝuΡathe και σύμφωνα με τους δημιουργούς της είναι πιθανό να κυκλοφορήσει μέσα στο 2011.
Ο μηχανισμός του επιθέματος παράγει ασθενές ηλεκτρικό ρεύμα, το οποίο βοηθά το φάρμακο να διεισδύσει στο κυκλοφορικό σύστημα. Σύμφωνα με τους ειδικούς, αυτός ο τρόπος χορήγησης του φαρμάκου μπορεί όχι μόνο να ανακουφίσει όσους πάσχουν από ημικρανία αλλά και να αποτρέψει την εμφάνιση διαφόρων παρενεργειών που έχουν οι φαρμακευτικές αγωγές με χάπια.

Η πιο κοινή αντιμετώπιση της ημικρανίας είναι με τη χορήγηση μιας κατηγορίας φαρμάκων που ονομάζονται τριπτάνες και «στενεύουν» τα αιμοφόρα αγγεία στο κεφάλι, τα οποία έχει παρατηρηθεί ότι όταν εκδηλώνεται ημικρανία διευρύνονται.
Ωστόσο οι τριπτάνες προκαλούν διάφορες παρενέργειες, όπως ναυτία, νύστα, ξηροστομία, σφίξιμο του στήθους κ.ά. Ενώ το Ζelrix, τοποθετείται στο μπράτσο αμέσως μόλις αρχίσουν να εμφανίζονται συμπτώματα αύρας που προηγούνται του πόνου, όπως διάφορες οπτικές διαταραχές.

Στην τελευταία δοκιμή, στην οποία συμμετείχαν 500 άτομα, ηλικίας 18-66 ετών που πάσχουν από έντονη ημικρανία, διαπιστώθηκε, ότι το επίθεμα μέσα σε διάστημα μιας ώρας από την τοποθέτησή του, είχε αρχίσει να ανακουφίζει τους ασθενείς μειώνοντας σημαντικά τον πόνο και τη ναυτία, ενώ ύστερα από ακόμη μία ώρα στους περισσότερους ασθενείς ο πόνος είχε εξαφανιστεί.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.