Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου 2011

Έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου στο νοσοκομείο «Παπαγεωργίου»

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Με ένα νέο μηχάνημα προηγμένης τεχνολογίας που βοηθά στην πρώιμη διάγνωση του καρκίνου εξοπλίζεται το νοσοκομείο «Παπαγεωργίου» της Θεσσαλονίκης, καθώς η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας-Θράκης ενέκρινε τη χρηματοδότηση για την προμήθειά του μέσω του Ε.Σ.Π.Α. (Εθνικό Στρατηγικό Πλαίσιο Αναφοράς).

«Πρόκειται για το PET, ένα συνδυασμό αξονικού τομογράφου και ισοτόπων, το οποίο θα εγκατασταθεί στο τμήμα Πυρηνικής Ιατρικής του νοσοκομείου και έρχεται να καλύψει ένα σημαντικό κενό, καθώς δεν υπήρχε αντίστοιχος εξοπλισμός σε όλη τη Βόρεια Ελλάδα, με αποτέλεσμα οι ενδιαφερόμενοι να ταξιδεύουν μέχρι την Αθήνα για μια τέτοια εξέταση», αναφέρει ο διοικητής του νοσοκομείου «Παπαγεωργίου», Γεώργιος Χριστόπουλος.

Με τη λειτουργία του μηχανήματος, αναμένεται να γίνεται στο συγκεκριμένο νοσοκομείο καλύτερη διερεύνηση των ογκολογικών και νευρολογικών παθήσεων, καθώς είναι εφικτή η εκτίμηση του σταδίου στο οποίο βρίσκεται η νόσος και η αξιολόγηση των αποτελεσμάτων της παρεχόμενης θεραπείας (ακτινοθεραπείας ή χημειοθεραπείας). Επιπλέον, επιτυγχάνεται η διάγνωση διαφόρων τύπων ανοιών και επιληπτικών εστιών προκειμένου να επιλέγεται η κατάλληλη αγωγή.

Παράλληλα, εγκρίθηκε η προμήθεια ιατροτεχνολογικού και μηχανολογικού εξοπλισμού προηγμένης τεχνολογίας, για το ίδιο νοσοκομείο, το ύψος της οποίας, μαζί με το μηχάνημα PET, ανέρχεται σε 7,5 εκατ. ευρώ περίπου.

Συνολικά, με αποφάσεις του Γενικού Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θύμιου Σώκου, από τις 22 Ιανουαρίου 2011 έως την 31η Ιανουαρίου 2011, εγκρίθηκαν πιστώσεις για την υλοποίηση 14 έργων στην Κεντρική Μακεδονία, συνολικού προϋπολογισμού 27.423.856 ευρώ.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.