Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2011

Δήμος Αθηναίων: Ευνοϊκές ρυθμίσεις για την καταβολή τελών σε συγκεκριμένες κατηγορίες πολιτών

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.
Ο κ. Γιώργος Καμίνης


Αποροι, άτομα με ειδικές ανάγκες (ΑΜΕΑ), που έχουν αναπηρία άνω του 80% και μονογονεϊκές οικογένειες απαλλάσσονται από τα δημοτικά τέλη.
Οι κατηγορίες αυτές εντάσσονται για πρώτη φορά σε ευνοϊκή ρύθμιση του Δήμου Αθηναίων όσον αφορά τα τέλη καθαριότητας και φωτισμού.
Ωστόσο, στις τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες του Δήμου τίθενται εισοδηματικά κριτήρια ενώ μέχρι σήμερα απαλλάσσονταν πλήρως από την πληρωμή δημοτικών τελών.
Ετσι, πλέον επιβαρύνονται με καταβολή του 50% των δημοτικών τελών τρίτεκνοι και πολύτεκνοι ανεξαρτήτως οικογενειακού εισοδήματος.
Πλήρη αλλαγή από τα δημοτικά τέλη θα έχουν:
· Τρίτεκνες οικογένειες με οικογενειακό εισόδημα χαμηλότερο των 35.000 ευρώ
· Οικογένειες που έχουν τέσσερα παιδιά με οικογενειακό εισόδημα κάτω από 43.000 ευρώ
· Οικογένειες με πέντε παιδιά και εισόδημα χαμηλότερο των 49.000 ευρώ, ενώ για πολύτεκνες οικογένειες με περισσότερα από πέντε παιδιά αυξάνεται κλιμακωτά για κάθε παιδί το εισόδημα βάσει του οποίου απαλλάσσονται πλήρως.
Οπως είπε ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Γιώργος Καμίνης κατά τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου το βράδυ της Τετάρτης, ο Δήμος Αθήνας θα κάνει για πρώτη φορά πραγματικό προϋπολογισμό, ισοσκελισμένο (όχι άλλα να προβλέπονται στον προϋπολογισμό και άλλα να είναι τα έσοδά του). «Προτιμάμε να ενισχύσουμε και να απαλλάξουμε από τα τέλη κατηγορίες του πληθυσμού που χρειάζονται βοήθεια. Βάζουμε κάποιες προτεραιότητες κοινωνικού χαρακτήρα».
Ο κ. Κακλαμάνης από την πλευρά του μίλησε για «χαράτσι» σε τρίτεκνους και πολύτεκνους το οποίο η παράταξή του απορρίπτει» και κατηγόρησε τον κ. Καμίνη ότι το επέβαλε σε συμφωνία, όπως είπε με τον υπουργό Εσωτερικών κ. Ιωάννης Ραγκούσης.
Πάντως, η νέα δημοτική αρχή αποφάσισε να διατηρηθούν ως έχουν τα ανταποδοτικά τέλη για τις κατοικίες και τους επαγγελματικούς χώρους και να μην υπάρξουν αυξήσεις.


Πηγή: Εφημερίδα "ΤΟ ΒΗΜΑ"




Δείτε επίσης: 

Νόμος 3463/ΦΕΚ 114/8-06-2006 - Δημοτικά Τέλη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.