Τρίτη 15 Φεβρουαρίου 2011

Ανευ σύνταξης οι τυφλοί ελεύθεροι επαγγελματίες

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Όπως έχουν βεβαιώσει σχετικές έρευνες, τα εισοδήματα της μεγάλης πλειοψηφίας των τυφλών που ασκούν ελεύθερο επάγγελμα (ως επί το πλείστον δικηγόροι, ψυχολόγοι και κοινωνιολόγοι), είναι εξαιρετικά χαμηλά.

“Η πραγματική ανταμοιβή των ελεύθερων επαγγελματιών τυφλών είναι ηθική, υπό την έννοια της ενεργούς συμμετοχής στην κοινωνική ζωή” επισημαίνει η εθνική ομοσπονδία τυφλών, εξηγώντας ότι “ αν οι τυφλοί που ασκούν ελεύθερο επάγγελμα στερηθούν την επικουρική σύνταξη που μέχρι σήμερα λαμβάνουν, θα αδυνατούν να επιβιώσουν”.  
Mε  βάση το παραπάνω σκεπτικό η ΕΟΤ αιτείται στο υπουργείο εργασίας την διατήρηση στα σημερινά επίπεδα των επικουρικών συντάξεων όλων των τυφλών συνταξιούχων, είτε λαμβάνουν σύνταξη γήρατος είτε σύνταξη αναπηρίας. Πιό συγκεκριμένα, η ΕΟΤ με επιστολή που απέστειλε στις 11 Φεβρουαρίου στον αναπληρωτή υπουργό εργασίας Γ. Κουτρουμάνη, ζητά προσθήκες στα προβλεπόμενα από τον Ν 3863/2010 (παρ.6 άρθρο 16), ώστε να μην απαγορεύεται στους τυφλούς συνταξιούχους να ασκούν ελεύθερο επάγγελμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.