Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου 2010

Η βιταμίνη D μειώνει τον κίνδυνο πτώσης στους ηλικιωμένους

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ερευνητές του Πανεπιστημίου Drexel, στις Η.Π.Α., αναφέρουν στο περιοδικό «Annals of Internal Medicine» ότι άτομα των 65 ετών και άνω που ασκούνται τακτικά και λαμβάνουν συμπληρώματα βιταμίνης D εμφανίζουν σημαντικά χαμηλότερο κίνδυνο πτώσης σε σχέση με άλλους ηλικιωμένους.

Η δρ Yvonne Michael δήλωσε ότι η επισκόπηση των ενδείξεων κατέδειξε ότι η άσκηση και τα συμπληρώματα βιταμίνης D είναι οι πιο αποτελεσματικές παρεμβάσεις σε πρώτο βαθμό για την αντιμετώπιση των πτώσεων. Πρόκειται για σημαντικά νέα, καθώς οι πτώσεις είναι εξαιρετικά συχνές στους ηλικιωμένους και αποτελούν κύρια αιτία θανάτου και τραυματισμού.

Οι ερευνητές εξέτασαν 9 κλινικές δοκιμές που αφορούσαν σε σχεδόν 6.000 ανθρώπους που λάμβαναν καθημερινά συμπληρώματα βιταμίνης D, ορισμένα με ασβέστιο και άλλα χωρίς.

Οι δοκιμές, συγκεντρωτικά, έδειξαν χαμηλότερο κίνδυνο κατά 17% πτώσης σε σύγκριση με άλλους ηλικιωμένους που δεν έπαιρναν βιταμίνη D.

Ωστόσο, δεν παρατηρήθηκε σημαντική μείωση του κινδύνου με άλλες παρεμβάσεις, όπως διόρθωση της όρασης, αξιολόγηση φαρμακευτικής αγωγής, συμβουλευτική και μείωση των κινδύνων στο σπίτι.

Όπως σημειώνουν οι ερευνητές, οι παρεμβάσεις που περιείχαν ολική αξιολόγηση και έλεγχο του κινδύνου μείωσαν τον κίνδυνο πτώσης κατά 11%. Σε αυτές τις δοκιμές, επαγγελματίες υγείας αξιολόγησαν και έλεγξαν παράγοντες πολλαπλού κινδύνου, όπως χρήση φαρμάκων, προβλήματα όρασης, περιβάλλον σπιτιού, και προβλήματα ισορροπίας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.