Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2010

Το κινητό τηλέφωνο υπεύθυνο (και) για αλλεργίες

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Εάν είστε δεινός χρήστης του κινητού τηλεφώνου και εμφανίσετε ξαφνικά ένα «μυστηριώδες» εξάνθημα κατά μήκος της γνάθου, στο μάγουλο ή στο αυτί σας, τότε είναι πιθανό να έχετε εκδηλώσει αλλεργία στο νικέλιο – ένα από τα μέταλλα που χρησιμοποιούνται για την κατασκευή των κινητών τηλεφώνων.
Τα τελευταία χρόνια, οι δερματολόγοι βλέπουν έναν ολοένα αυξανόμενο αριθμό ασθενών με τέτοιου είδους δερματοπάθεια, την οποία πλέον αποκαλούν «εξάνθημα του κινητού». Το εξάνθημα, που ανήκει στις δερματίτιδες εξ επαφής, εξαφανίζεται μόλις οι ασθενείς παύουν να εκτίθενται στο επικίνδυνο μέταλλο του κινητού.
Υπολογίζεται ότι τo 3% των ανδρών και το 17% των γυναικών έχουν αλλεργία στο νικέλιο. Οι γυναίκες έχουν περισσότερες πιθανότητες να προσβληθούν από το «εξάνθημα του κινητού», επειδή συχνά έχουν ήδη εκδηλώσει αλλεργία στα μεταλλικά σκουλαρίκια και άλλα κοσμήματα, κατά τον δρα Κλίφορντ Μπάσετ, αλλεργιολόγο της Νέας Υόρκης και μέλος του Αμερικανικού Κολεγίου Αλλεργίας, Άσθματος και Ανοσολογίας (ACAAI).
Συμπτώματα της αλλεργίας
Τα συμπτώματα της αλλεργίας στο κινητό είναι ένα κόκκινο, «φουσκωμένο» εξάνθημα που προκαλεί κνησμό (φαγούρα), στα τμήματα του προσώπου που έρχονται σε επαφή με το κινητό. Εξάνθημα μπορεί επίσης να αναπτυχθεί στις άκρες των δακτύλων- εξαιτίας των SMS.
Η δρ Φονέισιερ, καθηγήτρια Κλινικής Ιατρικής στο Πολιτειακό Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης, λέει πως έχει δει πολλούς ασθενείς με αλλεργία στο νικέλιο, οι οποίοι δεν γνωρίζουν ότι πάσχουν από αυτήν. «Έρχονται δίχως να έχουν την παραμικρή ιδέα τι προκαλεί το εξάνθημά τους» τονίζει.
Για όσους υποψιάζονται ότι έχουν αλλεργία στο νικέλιο, ένα δερματικό τεστ στο ιατρείο ενός αλλεργιολόγου μπορεί να επιβεβαιώσει τις υπόνοιές τους, λέει ο δρ Μπάσετ. Επιπλέον, ένα απλό τεστ μπορεί να επιβεβαιώσει την ύπαρξη νικελίου στο κινητό ή σε άλλο αντικείμενο.
Θεραπεία
Για να αντιμετωπίσετε το «εξάνθημα του κινητού», ο γιατρός μπορεί να σας χορηγήσει κάποια ήπια κορτικοστεροειδή αλοιφή, αλλά είναι πολύ σημαντικό να κρατήσετε μακριά από το πρόσωπό σας τα τμήματα του τηλεφώνου που αποτελούνται από νικέλιο.
«Αγοράστε μια θήκη για το κινητό, αρχίστε να μιλάτε με hands-free, χρησιμοποιήστε ένα bluetooth ή αλλάξτε συσκευή, επιλέγοντας μία που δεν περιέχει στις επιφάνειές της νικέλιο» συνιστά η δρ Φονέισιερ.


Πηγή: http://www.zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.