Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2010

«Ξεπαγώνει» από 1/2/11 η χορήγηση παροχών από τον ΟΕΚ

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ο εξορθολογισμός λειτουργίας του ΟΕΚ η επανέναρξη του προγράμματος χορηγήσεων παροχών προς τους δικαιούχους, αλλά και η αποπληρωμή κατά το επόμενο διάστημα του επιδόματος ενοικίου, τέθηκαν επί τάπητος κατά τη διάρκεια της σημερινής σύσκεψης στα γραφεία του Οργανισμού με την συμμετοχή του υφυπουργού Εργασίας Βασίλη Κεγκέρογλου και εκπροσώπων των κοινωνικών εταίρων-μελών του Δ.Σ.

Στο πλαίσιο της σύσκεψης, ..........

αποφασίστηκαν οι άξονες της νέας πολιτικής στεγαστικής συνδρομής, με στόχο την αποτελεσματικότερη αξιοποίηση των διαθέσιμων πόρων, καθώς και η σταδιακή δημοσιοποίηση των προγραμμάτων από το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Ιανουαρίου και η επανέναρξη τους από την 1η Φεβρουαρίου 2011.

Σημειώνεται ότι τα προγράμματα χορήγησης παροχών σε δικαιούχους της Εργατικής Κατοικίας, η παροχή πάσης φύσεως δανείων, στεγαστικών και επισκευαστικών, καθώς και η επιδότηση ενοικίου, είχαν διακοπεί από τον περασμένο Ιούλιο μέχρι να επιλυθεί το χρηματοδοτικό πρόβλημα του οργανισμού.

Παράλληλα, κατά τη διάρκεια της διαβούλευσης συζητήθηκε η ολοκλήρωση της διαδικασίας αντικειμενοποίησης των κριτηρίων και εξορθολογισμού όλων των δανειοδοτικών και επιδοματικών προγραμμάτων μέχρι τον Ιανουάριο και ο προγραμματισμός κατασκευής νέων οικισμών με σύγχρονες προδιαγραφές.

Η συζήτηση επικεντρώθηκε επίσης στην ανάπτυξη του μηχανισμού είσπραξης οφειλών δικαιούχων του ΟΕΚ σε συνδυασμό με τη ρύθμιση δανείων που βρίσκονται σε καθυστέρηση αποπληρωμής με ιδιαίτερη μέριμνα για τους ανέργους, καθώς και στην καταβολή κατά το ερχόμενο διάστημα του επιδόματος ενοικίου σε όλους τους δικαιούχους που δεν το έχουν λάβει.

Αποφασίστηκε ακόμη η σταδιακή κάλυψη των υποχρεώσεων του οργανισμού για τα δάνεια που είχαν δρομολογηθεί μέχρι τις 9 Ιουλίου του 2010, η ηλεκτρονική παρακολούθηση της πορείας των αιτήσεων, η ηλεκτρονική διασύνδεση με τους συναρμόδιους φορείς ΙΚΑ -ΟΑΕΔ - ΔΥΟ καθώς και η συγκρότηση Εθνικού Δημοτολογίου για την καλύτερη εξυπηρέτηση των δικαιούχων και την ενίσχυση της διαφάνειας.

Σημειώνεται ότι ο κ. Κεγκέρογλου είχε επίσης συνάντηση με το διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου των εργαζομένων στον ΟΕΚ, κατά την οποία τους διαβεβαίωσε για την βέλτιστη αξιοποίηση του υπάρχοντος δυναμικού και δεσμεύτηκε για την στήριξη του Υπουργείου Εργασίας στον Οργανισμό, προκειμένου να αντιμετωπισθούν τα προβλήματα.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.