Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2010

Εχθροί της μελαγχολίας η άσκηση και η καλή διατροφή

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Όταν έρχεται ο χειμώνας και το φως της ημέρας διαρκεί λιγότερο, πολλοί άνθρωποι αισθάνονται κούραση και ανία. Ένας από τους λόγους που αιτιολογεί την κατάσταση αυτή είναι η ορμόνη μελανοτονίνη, η οποία παίζει ρόλο στη διαδικασία του ύπνου και παράγεται στη διάρκεια τη νύχτας και την ανάπαυσης.

«Πρέπει να εκμεταλλεύεστε το φως της ημέρας για να διατηρήστε σε καλή φυσική κατάσταση και σε εγρήγορση» συστήνει η Κορίνα Ρούθεμαν του Γερμανικού Λυκείου Πρόληψης και Διαχείρισης Υγείας στο Σάαρμπουκεν. «Κάντε μια βόλτα στον καθαρό αέρα κατά τη διάρκεια του μεσημεριανού διαλείμματος» συνεχίζει η Ρουθεμάν.

Η φυσική δραστηριότητα και το φως της ημέρας βοηθούν στην απελευθέρωση της ορμόνης σεροτονίνης, η οποία βοηθά ουσιαστικά στη βελτίωση της διάθεσης. «Το καλύτερο είναι να πάρετε κάποιον μαζί σας ως θετική κοινωνική επαφή που μπορεί να συμβάλλει στην ενίσχυση της ευτυχίας σας» επισημαίνει η ίδια.

Επίσης, τα λιπαρά οξέα Ω3 και το αμινοξύ τριπτοφάνη, που είναι ουσιαστικής σημασίας για την καλή λειτουργία του Κ.Ν.Σ. (Κεντρικού Νευρικού Συστήματος) συμβάλλουν στη βελτίωση της διάθεσης. « Είναι πολύ καλή ιδέα να έχουμε μια καλή και ισορροπημένη διατροφή με φρέσκο ψάρι, φρούτα, λαχανικά και ξηρούς καρπούς» τόνισε η Ρουθεμάν.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.