Κυριακή 5 Ιουνίου 2016

«Δραματική κατάσταση στα ΕΑΣ» καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας προγραμματίζονται το επόμενο διάστημα.

Σειρά ενεργειών, με πρώτη τις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στα γραφεία της εταιρείας, αποφάσισε το διοικητικό συμβούλιο τους Σωματείου Εργαζομένων Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων ΑΒΕΕ Υμηττού, το οποίο συνεδρίασε την Τετάρτη λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης που αντιμετωπίζουν τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα ΑΒΕΕ (ΕΒΟ-ΠΥΡΚΑΛ).

«Οι εργαζόμενοι και το σωματείο μας αγωνιούμε για τη διάσωση της Δημόσιας Βαριάς Αμυντικής Βιομηχανίας, μοναδικής στη χώρα στον τομέα παραγωγής πυρομαχικών, όπλων, οπλικών συστημάτων», τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση.

Συμπληρώνεται πως «οι εργαζόμενοι τα τελευταία χρόνια, παρά τις μειώσεις στη μισθοδοσία μας που φτάνει το 60%, παρά τις ιδιαίτερα επικίνδυνες και ανθυγιεινές συνθήκες κάτω από τις οποίες δουλεύουμε για την παραγωγή όπλων και πυρομαχικών χωρίς καν να μας καταβάλλεται επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας, συνεχίζουμε με σοβαρότητα και υπευθυνότατα να αντιμετωπίζουμε το ζήτημα της επιβίωσης της εταιρείας, με ουσιαστικές προτάσεις. Η αντοχή μας όμως εξαντλείται όταν αδυνατούμε να ανταποκριθούμε στις βασικές καθημερινές μας ανάγκες και όταν βλέπουμε ότι οι δεσμεύσεις της κυβέρνησης για την Αμυντική Βιομηχανία μένουν ανέξοδες υποσχέσεις.

Καλούμε την κυβέρνηση επιτέλους να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, αποφασίζοντας άμεσα και σε ανώτερο επίπεδο ένα πρόγραμμα που να δίνει διέξοδο στην εταιρεία».

Οι εργαζόμενοι εξαγγέλλουν:


  • Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στα γραφεία της εταιρείας για άμεση καταβολή των δεδουλευμένων
  • Ενημέρωση των πολιτικών κομμάτων για τη δραματική κατάσταση της εταιρείας
  • Συγκέντρωση των εργαζομένων έξω από το ΥΠΕΘΑ, την Τρίτη 7 Ιουνίου
  • Συγκέντρωση των εργαζομένων έξω από το υπουργείο Οικονομικών και πορεία στο Μέγαρο Μαξίμου, την Πέμπτη 9 Ιουνίου


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.