Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2016

Ώρα μηδέν για αγρότες και Τσίπρα - Βελτιωτικές προτάσεις ρίχνει στο τραπέζι η κυβέρνηση

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Στις 12 το κρίσιμο ραντεβού με τον πρωθυπουργό - Ποιοι θα πάνε και ποιοι όχι.

Στις 12 το μεσημέρι έχει οριστεί το κρίσιμο ραντεβού του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τους αγρότες, που φαίνεται ότι έχουν χωριστεί σε δύο μέτωπα. Εμπλοκή έχει σημειωθεί ως προς την εκπροσώπηση των Τεμπών, ενώ εκπρόσωποι των 69 μπλόκων στη Νίκαια αποφάσισαν να ζητήσουν ξεχωριστή συνάντηση με τον Τσίπρα την Τρίτη.

Ο πρωθυπουργός προσβλέπει σε διάλογο με τη μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή. Κατά τη χθεσινή σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον Αλέξη Τσίπρα, που διήρκησε 3 ώρες, εξετάστηκαν βελτιωτικές προτάσεις για το ασφαλιστικό των αγροτών. Τις νέες πρωτοβουλίες της κυβέρνησης αναμένεται να ανακοινώσει στους ίδιους τους αγρότες ο πρωθυπουργός κατά τη σημερινή τους συνάντησή τους.

«Ο Πρωθυπουργός έχει εκφράσει εδώ και έναν μήνα την πρόθεση της κυβέρνησης και του ίδιου προσωπικά για διάλογο με τους εκπροσώπους των αγροτικών κινητοποιήσεων. Η συνάντηση αυτή έχει οριστεί για την Δευτέρα 22/2/2016. Ευελπιστούμε ότι στη συνάντηση αυτή θα εκπροσωπηθεί η μέγιστη πλειοψηφία του αγροτικού κόσμου ακόμα και συλλογικότητες αγροτών και συντονιστικά των μπλόκων που μέχρι σήμερα δεν ήταν θετικοί απέναντι στην κυβερνητική πρόσκληση για διάλογο, έχουν κάθε δυνατότητα να επανακαθορίσουν την στάση τους και να συμμετάσχουν με τον εκπρόσωπό τους στην αυριανή συνάντηση» επισήμανε η κυβερνητική εκπρόσωπος κ. Όλγα Γεροβασίλη.

Σκληρή στάση από τα Τέμπη

Αποφασισμένοι για όλα, ακόμα και να μην προσέλθουν στο διάλογο με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα δηλώνουν τα συντασσόμενα με τα Τέμπη μπλόκα, όπως επισήμανε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο επικεφαλής της συντονιστικής επιτροπής Παναγιώτης Καλογιάννης.

«Η ομάδα των Τεμπών, που απαρτίζεται πλέον από 38 επίσημα και υπαρκτά μπλόκα, στέλνει ξεκάθαρο το μήνυμα ότι εάν μέχρι το βράδυ δεν διασφαλιστεί ο ουσιαστικός και σωστός διάλογος που έχει αποφασιστεί να γίνει υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις και βάσει των αιτημάτων που έχει θέσει η ομάδα, τότε δεν θα πάμε στη συζήτηση και ας αναλάβουν την ευθύνη αυτοί που τελικά θα κάτσουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και η κυβέρνηση», είπε χθες ο κ.Καλογιάννης.

Χωριστή συνάντηση ζητά το μπλόκο της Νίκαιας

Στη Νίκαια πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με τη συμμετοχή εκπροσώπων 69 μπλόκων, με πρωτοβουλία του μπλόκου της Νίκαιας και πρόσκληση της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής των μπλόκων. Η απόφαση για συνάντηση με τον πρωθυπουργό την Τρίτη ελήφθη ομόφωνα.

Σύμφωνα με τον αγροτοσυνδικαλιστή Βαγγέλη Μπούτα οι αγρότες που συνεδρίασαν στη Νίκαια δεν έχουν τα ίδια αιτήματα με εκείνους που πρόκειται να συναντηθούν με τον πρωθυπουργό τη Δευτέρα, γι'αυτό και ζητείται ξεχωριστή συνάντηση.

«Δεν βγήκαμε στο δρόμο για να καταλήξουμε σε μια συνάντηση, βγήκαμε ενάντια στην πολιτική που μας παίρνει τα 8 από τα 10 ευρώ» είπε χαρακτηριστικά.

Επαφές με τις ηγεσίες των κομμάτων Δευτέρα και Τρίτη

Πριν τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό στις 12 Πανελλήνια Ένωση Νέων Αγροτών θα έχει συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο.

Στις 5 το απόγευμα έχει προγραμματιστεί στα γραφεία της ΝΔ η συνάντηση του προέδρου του κόμματος Κυριάκου Μητσοτάκη με αντιπροσωπεία των αγροτών.

Σύμφωνα με τους εκπροσώπους της Πανελλήνιας Συντονιστικής Επιτροπής Αγροτών, Κτηνοτρόφων και Αλιέων έχουν οριστικοποιηθεί και ραντεβού των αγροτών με τη Φώφη Γεννηματά στις 18:30 όπως και με τους επικεφαλής των ΑΝΕΛ, του Ποταμιού και της Ένωσης Κεντρώων για αύριο Τρίτη.

---------------

Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό.

Σε διάλογο με τη μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή προσβλέπει η κυβέρνηση κατά τη διάρκεια της συνάντησης που θα έχει το μεσημέρι της Δευτέρας ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με εκπροσώπους των αγροτών.

Κατά τη σημερινή σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον Αλέξη Τσίπρα, που ολοκληρώθηκε πριν από λίγο και διήρκησε 3 ώρες, εξετάστηκαν βελτιωτικές προτάσεις για το ασφαλιστικό των αγροτών.

Τις νέες πρωτοβουλίες της κυβέρνησης αναμένεται να ανακοινώσει στους ίδιους τους αγρότες ο πρωθυπουργός κατά την αυριανή συνάντησή τους.

Την ίδια στιγμή, όπως έγινε γνωστό, η τριμελής επιτροπή της συντονιστικής επιτροπής του μπλόκου των Μικροθηβών θα συνεδριάσει απόψε σε ξενοδοχείο της Αθήνας και θα αποφασίσει για τη στάση που θα τηρήσει, σε πλήρη συνεργασία με εκπροσώπους άλλων μπλόκων.

Παρά το γεγονός ότι βρίσκονται στην Αθήνα από το απόγευμα και τα τρία μέλη της συντονιστικής επιτροπής, έγινε γνωστό ότι προτίθενται να μη συμμετάσχουν στον διάλογο και να αποχωρήσουν εφόσον θα κληθούν να καθίσουν στο τραπέζι του διαλόγου με εκπροσώπους που δεν ανήκουν σε μπλόκα και στην πρωτογενή παραγωγική διαδικασία.


---------------

Ποιες είναι οι προτάσεις της κυβέρνησης προς τους αγρότες

Διατηρείται η αυτονομία του ΟΓΑ – Στις 12:00 το ραντεβού στο Μαξίμου
.
Η διατήρηση της αυτονομίας του ΟΓΑ, βελτιώσεις στο ασφαλιστικό με την παροχή περισσότερων επιλογών εισφορών, ευνοϊκότερη φορολογική μεταχείριση των κατά κύριο επάγγελμα αγροτών, αλλά και δέσμη μέτρων για τη μείωση του κόστους παραγωγής και ενίσχυσης του πρωτογενούς τομέα, οριοθετούν, σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, το πλαίσιο των βελτιωτικών προτάσεων της κυβέρνησης προς τους αγρότες.

Τις νέες πρωτοβουλίες της κυβέρνησης, που εξετάστηκαν κατά τη χθεσινή σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, αναμένεται να ανακοινώσει στη σημερινή συνάντηση που θα έχει με εκπροσώπους των αγροτών ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Την ελπίδα ότι στην σημερινή συνάντηση με τον πρωθυπουργό θα εκπροσωπηθεί η μέγιστη πλειοψηφία του αγροτικού κόσμου, εξέφρασε η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη, η οποία τόνισε ότι ο πρωθυπουργός έχει εκφράσει εδώ και ένα μήνα την πρόθεση της κυβέρνησης και του ίδιου προσωπικά για διάλογο με τους εκπροσώπους των αγροτικών κινητοποιήσεων.

Η κ. Γεροβασίλη υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση δεν παρεμβαίνει στον τρόπο με τον οποίο οι αγρότες θα ορίσουν τους εκπροσώπους τους και πρόσθεσε: «Ευελπιστούμε ότι στη συνάντηση αυτή θα εκπροσωπηθεί η μέγιστη πλειοψηφία του αγροτικού κόσμου. Ακόμα και συλλογικότητες αγροτών και συντονιστικά των μπλόκων που μέχρι σήμερα δεν ήταν θετικοί απέναντι στην κυβερνητική πρόσκληση για διάλογο, έχουν κάθε δυνατότητα να επανακαθορίσουν την στάση τους και να συμμετάσχουν με τον εκπρόσωπό τους στην συνάντηση».

Σημειώνεται, πως ξεπεράστηκαν τελικώς οι επιφυλάξεις και οι αμφισβητήσεις και θα καθίσουν στο τραπέζι του διαλόγου με τον πρωθυπουργό οι εκπρόσωποι των αγροτών από τα μπλόκα των Τεμπών και των Μικροθηβών, καθώς και οι εκπρόσωποι άλλων 38 μπλόκων που συμπαρατάσσονται μαζί τους. Αυτά δήλωσαν προς το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων οι εκπρόσωποι των αγροτών από τα Τέμπη Παναγιώτης Καλογιάννης και από τις Μικροθήβες Χρήστος Μάντσιος, που θα συμμετάσχουν στο τραπέζι του διαλόγου.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr , http://www.newsbeast.gr και http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.