Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2016

Αυτοί είναι οι πιο επικίνδυνοι ψυχοπαθείς του κινηματογράφου

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Αν σας ρωτούσαν ποιες είναι οι πιο ψυχοπαθείς προσωπικότητες που έχουν σκιαγραφηθεί με επιτυχία μέσα από κορυφαίες κινηματογραφικές ταινίες, σίγουρα τα δύο πρώτα ονόματα που θα σας έρχονταν στο μυαλό θα ήταν αυτό του Χάνιμπαλ Λέκτερ και του Norman Bates.

Και μπορεί τα δυο παραπάνω ονόματα να έχουν τροφοδοτήσει τους χειρότερους εφιάλτες μας, ωστόσο μια ομάδα ψυχιάτρων αναφέρουν ότι οι συγκεκριμένοιεγκληματίες, παρά τις ειδεχθείς πράξεις τους, δεν είναι οι πρώτοι στη λίστα με τους ψυχοπαθείς.

Οι συγκεκριμένοι επιστήμονες υποστηρίζουν τη διάγνωσή τους, ισχυριζόμενοι ότι οι ακραίες μορφές ψυχοπάθειας εκδηλώνονται με τους πάσχοντες να αφαιρούν ζωές χωρίς τύψεις και χωρίς σχεδόν κανένα συναίσθημα. Μόνο όταν υπάρχουν οι συγκεκριμένες ενδείξεις διαγιγνώσκεται η «κλασική» ή αλλιώς «ιδιοπαθής» ψυχοπάθεια.

Το 2014 λοιπόν, ο Βέλγος καθηγητής ψυχιατρικής, Samuel Leistedt, ήθελε να ανακαλύψει ποιοι κινηματογραφικοί χαρακτήρες παρουσιάζουν τα προαναφερθέντα συμπτώματα με μεγαλύτερη ακρίβεια.

Έτσι ο Leistedt κάλεσε 10 συναδέλφους για να συμβάλλουν στην έρευνα του και μαζί παρακολούθησαν προσεχτικά 400 ταινίες του τελευταίου αιώνα.

Τα αποτελέσματα ανέδειξαν 126 ψυχοπαθητικούς χαρακτήρες, εκ των οποίων οι 105 ήταν άνδρες.

Αυτοί είναι οι κορυφαίοι ψυχοπαθείς του κινηματογράφου:



Σύμφωνα με την έρευνα πιο ρεαλιστικός ψυχοπαθής είναι ο Anton Chigurh, ο κακός του "Καμιά Πατρίδα για τους Μελλοθάνατους". Ο χαρακτήρας που υποδύεται ο Javier Bardem είναι ένας κλασικός ψυχοπαθής, αναφέρει ο Leistedt και οι συνάδελφοί του. Προσεγγίζει τη δολοφονία με έναν απρόσμενα φυσιολογικό τρόπο και εκτελεί ανέκφραστος χωρίς καν να συσπάται το πρόσωπό του. "Δείχνει να είναι αποτελεσματικά και ανθεκτικά άτρωτος σε οποιαδήποτε μορφή συναισθήματος ή ανθρωπιάς" αναφέρει στην έκθεσή του ο Leistedt".



Ο δεύτερος στη λίστα των ψυχιάτρων είναι ο χαρακτήρας του Hans Beckert στο γερμανικό φιλμ "Μ" του 1931 που σκηνοθέτησε ο Fritz Lang.



Τρίτος στη λίστα είναι Henry Lee Lucas από το "Henry: Portrait of a Serial Killer", φιλμ του 1990.

Ανάμεσα στους διάσημους ψυχοπαθείς συγκαταλέγονται επίσης ο Patrick Bateman του "American Psycho", ο Gordon Gekko του "Wall Street", ο Norman Bates του "Psycho" και ο Χάνιμπαλ Λέκτερ στη "Σιωπή των Αμνών", οι οποίοι μπορεί να είναι ιδιαίτερα τρομακτικοί, σύμφωνα όμως με τους ειδικούς δεν παρουσιάζουν τα βασικά χαρακτηριστικά που ταιριάζουν στους ψυχοπαθείς.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.