Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2015

Στα χέρια της δικαιοσύνης η νέα λίστα Φαλτσιανί

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

«Κλειδί» για να αποκαλυφθούν οι κινήσεις χιλιάδων τραπεζικών συναλλαγών.

«Κλειδί» για να αποκαλυφθούν οι κινήσεις χιλιάδων τραπεζικών συναλλαγών, εκτιμάται ότι αποτελεί η νέα λίστα Φαλτσιανί που έχει στα χέρια της η Δικαιοσύνη.

Πρόκειται για ένα κρυπτογραφημένο αρχείο το οποίο παραδόθηκε αργά χθες το βράδυ στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ηλία Ζαγοραίο και χρειάζεται ειδική τεχνική επεξεργασία για να ανοίξει.

Τα συγκεκριμένα στοιχεία, που παρέδωσε ο γενικός γραμματέας του υπουργικού συμβουλίου, Μιχ. Καλογήρου, έρχονται να προστεθούν σε αυτά που ο πρώην υπάλληλος της HSBC Ε. Φαλτσιανί είχε δώσει, μέσα σε ένα στικάκι, στον κ. Ζαγοραίο όταν τον επισκέφθηκε, πριν από περίπου δυο μήνες στο Παρίσι.

Σύμφωνα με πληροφορίες , η λίστα αφορά 500.000 κινήσεις λογαριασμών προσώπων που αναφέρονται στη λίστα Λαγκάρντ. Όπως έλεγε αρμόδια πηγή οι επίμαχες κινήσεις ουσιαστικά αποκρυπτογραφούν τη λίστα καθώς θεωρείται θέμα χρόνου η ταυτοποίηση της προέλευσης των χρημάτων. Από τα νέα στοιχεία, σύμφωνα με πληροφορίες , φαίνεται να προκύπτει ποιοι κατέθεσαν χρήματα, ποιο χρονικό διάστημα και που διοχετεύτηκαν ρίχνοντας φως στους τροφοδότες λογαριασμούς.

Μάλιστα, νομικοί κύκλοι σχολίαζαν πως δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι χθες ψηφίστηκε στη Βουλή τροπολογία που ανοίγει το δρόμο για να αξιοποιηθούν όλες οι λίστες και να ξεπεραστούν τα εμπόδια που βρήκαν οι αρχές ερευνώντας την λίστα Λαγκάρντ.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.