Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2015

Πώς η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας θα διαχειριστεί 1,5 δισ. ευρώ

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Κονδύλια από το νέο ΕΣΠΑ.

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας θα διαχειριστεί κονδύλια ύψους 1,5 δισ. από το νέο ΕΣΠΑ, το λεγόμενο και Σύμφωνο Εταιρικής Σχέσης 2014 – 2020, όπως ανακοινώθηκε κατά την παρουσίαση των αποτελεσμάτων από την υλοποίηση του ΕΣΠΑ 2007- 2013. Από το πρόγραμμα που ολοκληρώθηκε χαρακτηριστικά ήταν τα παραδείγματα του Ενιαίου Λυκείου Κονταριώτισσας (Πιερία – Εκπαίδευση), της ενίσχυσης του Φορέα Διαχείρισης της Λίμνης Κερκίνης (Σέρρες – Περιβάλλον), της ανάπλασης της νέας παραλίας Θεσσαλονίκης (Θεσσαλονίκη – Αστική Ανάπτυξη), της ανάδειξης του δικτύου των ποταμοβραχιόνων της Έδεσσας (Πέλλα – Αστική Ανάπτυξη), της ανάπλασης και ανάδειξης της βασιλικής νεκρόπολης και του ανακτόρου των Αιγών (Ημαθία – Πολιτισμός), της κατασκευής της περιμετρικής οδού Πολύγυρου (Χαλκιδική – Μεταφορές), της προμήθειας και εγκατάστασης συστήματος PET-CT στο αντικαρκινικό νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «Θεαγένειο» (Θεσσαλονίκη – Υγεία) και των στεγών υποστηριζόμενης διαβίωσης (Κιλκίς – Πρόνοια).

Σε ό,τι αφορά την Περιφερειακή Ενότητα της Θεσσαλονίκης, η αντιπεριφερειάρχης Βούλα Πατουλίδου επισήμανε ότι δόθηκε ιδιαίτερο βάρος στην απορρόφηση του συνόλου των κονδυλίων του ΕΣΠΑ, αλλά και στη σωστή και έγκαιρη προετοιμασία της νέας Προγραμματικής Περιόδου.

Σύμφωνα με τα απολογιστικά στοιχεία της υλοποίησης του ΕΣΠΑ στην Κεντρική Μακεδονία ολοκληρώθηκαν και ολοκληρώνονται 510 παρεμβάσεις συνολικού προϋπολογισμού 1,37 δισεκατομμυρίων ευρώ:

-Κατασκευάζονται και βελτιώνονται 140 χλμ. οδικού δικτύου.

-Αναδεικνύονται 128 αρχαιολογικοί χώροι και μνημεία. Ολοκληρώνονται 30 έργα υποδομών σύγχρονου πολιτισμού. Ενισχύθηκαν 15 πολιτιστικοί θεσμοί.

-Κατασκευάζονται και αναβαθμίζονται 924 χλμ. δικτύων ύδρευσης. Εξυπηρετούνται 440.000 κάτοικοι. Ολοκληρώνονται 30 έργα αποχετεύσεων και εγκαταστάσεων επεξεργασίας λυμάτων. Αποκαθίσταται το σύνολο των χωματερών στην Κεντρική Μακεδονία. Το σύνολο των στερεών απορριμμάτων διατίθεται πλέον σε ΧΥΤΑ.

-Ολοκληρώθηκαν 21 σχέδια αστικών αναπλάσεων.

-Ολοκληρώνονται παρεμβάσεις σε 64 σχολικά συγκροτήματα. Ενισχύονται 351 τμήματα ένταξης για μαθητές με αναπηρία. Ωφελούνται 16.400 μαθητές εκ των οποίων 4.280 παιδιά με αναπηρία.

-Ολοκληρώνονται 56 παρεμβάσεις σε νοσοκομεία και κέντρα υγείας και σε 16 μονάδες κοινωνικής φροντίδας.

-Ολοκληρώνονται 28 τοπικά σχέδια για την απασχόληση (ΤΟΠΣΑ), προϋπολογισμού 10 εκ. ευρώ, για 3.530 ωφελούμενους.

-Χρηματοδοτήθηκαν 2.114 νέες και υφιστάμενες μικρομεσαίες επιχειρήσεις στους τομείς μεταποίησης, τουρισμού, εμπορίου και υπηρεσιών, με συνολική επιχορήγηση ύψους 142 εκ. ευρώ.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.