Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2015

Κόντρα για τις συντάξεις ανάλογα με τα ακίνητα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Μητρόπουλος: Μετά το τρίτο μνημόνιο γύρισα σπίτι μου κλαίγοντας.

Κόντρα ξέσπασε το πρωί της Τρίτης μεταξύ του πρώην αντιπροέδρου της Βουλής Αλέξη Μητρόπουλου και του γενικού γραμματέα του υπουργείου Εργασίας Α. Νεφελούδη με αφορμή τις καταγγελίες του πρώτου ότι σύντομα θα δίνονται συντάξεις με βάση την ακίνητη περιουσία.

Ο κ. Νεφελούδης μιλώντας στον ΑΝΤ1, είπε ότι πουθενά στο τρίτο μνημόνιο δεν υπάρχει καμία αναφορά για «δήθεν» ρήτρες ιδιοκτησίας, απαρέγκλιτης εφαρμογής και απαγόρευσης διατύπωσης εναλλακτικού προγράμματος, αντιθέτως όπως διευκρίνισε, οι Θεσμοί είναι πρόθυμοι να δεχτούν ισοδύναμα.

Ο κ. Μητρόπουλος παρενέβη τηλεφωνικά και επέμεινε στους ισχυρισμούς του, με το επιχείρημα ότι αναφέρεται σε παράγραφο «από το ονομαστικό στο πραγματικό εισόδημα», τονίζοντας ότι κάποια ζητήματα είναι στο κενό και παραπέμποντας στην νέα αρχιτεκτονική του ασφαλιστικού (για τους ασφαλισμένους πριν και μετά το 1992).

Στο ερώτημα αν θα τα έλεγε αυτά ακόμη και αν ήταν στις υποψήφιος στις λίστες του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου, ο κ. Μητρόπουλος δήλωσε ότι «αφού δεν ψήφισα το τρίτο μνημόνιο, θα παραιτούμουν από αυτές τις θέσεις; μην με εγκαλείτε. Αυτό που είπα το είπα ως φόβο γιατί πάμε σε ένα σκληρό Ασφαλιστικό».

Οι δηλώσεις του κ.Μητρόπουλου, προκάλεσαν την παρέμβαση του κ.Νεφελούδη, ο οποίος επέμεινε ότι υπάρχει πρόβλεψη για ισοδύναμα.

«Όλοι μας είμαστε διαβασμένοι, εγώ διάβασα το μνημόνιο… επειδή ήθελα να ανταποκριθώ στις αρμοδιότητες μου ως γενικός γραμματέας, εσείς κύριε Μητρόπουλε είχατε δηλώσει ότι δεν το είχατε διαβάσει … Αυτές είναι ιδέες και σκέψεις που είναι υπό αίρεση. Έχει άλλα ως προαπαιτούμενα και άλλα ως παραδοτέα. Άλλο είναι να διατυπώνουμε απόψεις και άλλο θέμα είναι να καλλιεργούμε πανικό με θέμα ανυπόστατα σε μια πάρα πολύ ευαίσθητη κατηγορία που είναι οι συνταξιούχοι» πρόσθεσε ο κ. Νεφελούδης, τονίζοντας ότι η επιτροπή 12 επιστημόνων του υπουργείου Εργασίας που έχει αναλάβει να παρουσιάσει πλήρες σχέδιο για το συνταξιοδοτικό σύστημα της χώρας κάνει ότι μπορεί.

Στην συνέχεια ο κ.Μητρόπουλος, τον κάλεσε να δηλώσει ότι δεν θα ισχύσουν τα εισοδηματικά κριτήρια.

«Δεν είναι δυνατό μια βδομάδα πριν τις εκλογές… Πέντε λεπτά δημοσιότητας δεν είναι ικανά για να μπορέσουν να δημιουργήσουν πανικό στον έλληνα συνταξιούχο. Εγώ απαιτώ να είμαστε απολύτως ακριβείς ειδικά για τέτοιες κατηγορίες, όπως οι συνταξιούχοι. Θα έπρεπε να λέτε την αλήθεια, η επιτροπή προσπαθεί να βρει ισοδύναμα» είπε ο κ.Νεφελούδης, απευθυνόμενος στον κ. Μητρόπουλο.

«Μετάνιωσα που δεν ψήφισα όχι στο τρίτο μνημόνιο, γύρισα στο σπίτι μου, κλαίγοντας. Εξέφρασα μόνο την ανησυχία μου» είπε στην συνέχεια ο κ. Μητρόπουλος με τον κ. Νεφελούδη να αντιδρά ξανά, κατηγορώντας τον για ψέματα.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.