Τετάρτη 12 Αυγούστου 2015

Χάστε κιλά με τη δίαιτα της παραλίας

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Το καλοκαίρι μπήκε πια για τα καλά και η θερμοκρασία ωθεί το μυαλό και το σώμα μας να αναζητάει συνεχώς μια παραλία. Με κάθε ευκαιρία όλοι προσπαθούν να βρεθούν έστω και για λίγες ώρες σε μια παραλία και να απολαύσουν ένα μπάνιο. Οι διατροφικές παγίδες της παραλίας όμως πολλές φορές δυσκολεύουν τη δίαιτα όσων ακόμα βρίσκονται σε προσπάθεια να χάσουν κάποια κιλά του χειμώνα.

Τι μπορούμε να κάνουμε, λοιπόν, για να μη χαλάσουμε τη δίαιτα μας στην παραλία; Λύσεις πάντα υπάρχουν, και μάλιστα εύκολες θα έλεγα. Δεν είναι ανάγκη να θεωρούμε την παραλία μια παγίδα για τη δίαιτα μας, αντίθετα μπορούμε να τη μετατρέψουμε σε μια ευκαιρία, δεδομένου ότι μπορούμε να τη συνδυάσουμε και με αυξημένη σωματική δραστηριότητα. Μπάνιο στη θάλασσα (κανονικό κολύμπι βέβαια, όχι απλά πλατσούρισμα), ρακέτες, beach volley και άλλες θαλάσσιες δραστηριότητες μπορούν να μας βοηθήσουν να κάψουμε και κάποιες θερμίδες, συνδυάζοντας τη διατροφή με άσκηση!

Όσον αφορά στη δίαιτα μας, το πιο εύκολο που μπορούμε να κάνουμε είναι να ξεκινήσουμε τη μέρα μας με ένα ενισχυμένο πρωινό (με γάλα ή γιαούρτι, ψωμί ή δημητριακά, τυρί ή αυγό, φρούτα), να πάρουμε μαζί μας κάποια φρούτα και ξηρούς καρπούς για ενδιάμεσα σνακ, να φάμε κατι ελαφρύ για μεσημέρι στην παραλία, όπως ένα τοστ ή μια ελαφριά σαλάτα, και να κρατήσουμε το κύριο γεύμα της ημέρας για νωρίς το απόγευμα, όταν επιστρέψουμε απο τη θάλασσα. Και ακόμα κι αν θέλουμε να κλείσουμε την ημέρα μας με φαγητό σε κάποια ταβέρνα, είναι ιδανική ευκαιρία να επιλέξουμε μια ψαροταβέρνα και να φάμε ψαρικά και θαλασσινά που μπορούν εύκολα να «χωρέσουν» σε μια δίαιτα. Σαρδέλες ψητές, χταπόδι σχάρας, μύδια αχνιστά, καλαμάρι ψητό και σαλάτες μαζί με μια φέτα ψωμί μπορούν να αποτελέσουν ένα ιδανικό γεύμα για τη δίαιτα της παραλίας! Απλά μην ξεχαστείτε και το παρακάνετε με το ουζάκι!

Πάρτε εύκολα μαζί σας τη δίαιτα στην παραλία και απολαύστε μια μέρα στη θάλασσα με κολύμπι και κίνηση! Και θα δείτε ότι η ζυγαριά μπορεί να κινηθεί και πιο γρήγορα!


Πηγή: http://www.boro.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.