Πέμπτη 23 Ιουλίου 2015

Με ένα χρόνο καθυστέρηση η αποκομιδή των σκουπιδιών από τα χωριά του Πύργου

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Θα απομακρύνονται από βδομάδα 100 τόνοι σκουπιδιών την ημέρα.

Διπλάσιοι τόνοι σκουπιδιών, από αυτούς που απομακρύνονται σήμερα, αναμένεται να μαζεύονται και να «φεύγουν» από βδομάδα καθώς το άνοιγμα των τραπεζών, επιτρέπει πλέον, τη διενέργεια του διαγωνισμού ανάδειξης του εργολάβου που θα μεταφέρει ακόμα 50 τόνους, προς το δεύτερο συνεργαζόμενο ΧΥΤΑ με το Δήμο Πύργου, αυτό της Πάλαιρου του Δήμου Άκτιου Βόνιτσας.

Έτσι μετά από δυο ακυρώσεις, στις 7 και τις 14 Ιουλίου, που προκλήθηκαν εξαιτίας της τραπεζικής αργίας καθώς οι ενδιαφερόμενοι αδυνατούσαν να λάβουν εγγυητικές επιστολές για να συμμετάσχουν, ο διαγωνισμός πραγματοποιείται την Παρασκευή το πρωί, σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Διοικητικών και Τεχνικών Υπηρεσιών Ανδρέα Σκαρτσιάρη οπότε και θεωρείται βέβαιο ότι μέχρι την Τρίτη θα έχει υπογραφεί και η σύμβαση μεταξύ δήμου και εργολάβου μεταφοράς, όπως αναφέρει το ilialive.gr.

Την ίδια μέρα μάλιστα, όπως δήλωσε ο κ. Σκαρτσιάρης, προβλέπεται να απομακρυνθούν συνολικά εκατό τόνοι σκουπιδιών από το Δήμο. «Πιστεύουμε ότι μόλις ολοκληρωθεί και αυτή η διαδικασία, από τις αρχές της νέας εβδομάδας θα είμαστε σε θέση να διώχνουμε συνολικά 100 τόνους ημερησίως, 50 προς Τρίκαλα και 50 προς Βόνιτσα. Αυτό σημαίνει ότι θα μπορέσουμε να αποσυμφορήσουμε επιτέλους πιο γρήγορα τα δημοτικά διαμερίσματα, τις παραθαλάσσιες περιοχές και την εθνική οδό. Σήμερα, απομακρύνονταν καθημερινά 40 τόνοι από την πόλη του Πύργου και μόλις 10 τόνοι από τις υπόλοιπες περιοχές. Αντιλαμβάνεστε λοιπόν, τι σημαίνει η απομάκρυνση πλέον 60 τόνων απ’ όλες τις περιοχές του Δήμου πλην του Πύργου που θα παραμείνουν 40 τόνοι».

Υπενθυμίζεται ότι η προγραμματική σύμβαση μεταξύ Δήμου Πύργου και Χυτά Πάλαιρου Άκτιου Βόνιτσας, έχει υπογραφεί από τις 26 Ιουνίου ωστόσο γραφειοκρατικές δυσκολίες αλλά κυρίως η τραπεζική αργία, προκάλεσαν σοβαρές καθυστερήσεις και «πήγαν πίσω» όλο τον προγραμματισμό του τομέα Καθαριότητας και του αντιδημάρχου Βασίλη Σεϊντή.

Ταυτόχρονα, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, ομάδα συμβούλων της δημοτικής αρχής, αναμένεται να επιδιώξει συναντήσεις στα συναρμόδια υπουργεία προκειμένου να υποστηριχθεί ο δήμος Πύργου και οικονομικά ώστε να καταφέρει να ολοκληρώσει την προσπάθεια απομάκρυνσης των απορριμμάτων αλλά και να διατηρήσει την καθαριότητα της πόλης και των χωριών.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.