Τρίτη 28 Ιουλίου 2015

Απομάκρυνση 10.000 ανθρώπων από κάμπινγκ λόγω πυρκαγιών

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Για την κατάσβεση στο Φρεζούς της Γαλλίας κινητοποιήθηκαν 216 πυροσβέστες και 50 οχήματα.
Τουλάχιστον 10.000 άνθρωποι απομακρύνθηκαν σήμερα από τρία κάμπινγκ στο Φρεζούς, στη νοτιοανατολική Γαλλία, καθώς ξέσπασαν πυρκαγιές, χωρίς να τραυματιστεί κανένας, γνωστοποίησε η νομαρχία.

Τρεις πυρκαγιές, που υποδαύλισαν οι ισχυροί άνεμοι, ξέσπασαν στο Βαρ νωρίτερα το μεσημέρι στα περίχωρα του Φρεζούς όπως επίσης και στο Μποντουέν, σε απόσταση περίπου 80 χιλιομέτρων βορειοδυτικά σε αυτήν την ζώνη, διευκρίνισε η νομαρχία.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, τρία τροχόσπιτα κάηκαν ολοσχερώς σε ένα από τα κάμπινγκ που εκκενώθηκαν στο Φρεζούς και άλλα 10 σε ένα δεύτερο κάμπινγκ, σύμφωνα με τη νομαρχία, ενώ για την κατάσβεση της πυρκαγιάς κινητοποιήθηκαν 216 πυροσβέστες και 50 οχήματα.

Στο Μποντουέν, στο φυσικό πάρκο του Βερντόν, η φωτιά ξέσπασε γύρω στις 13:15 τοπική ώρα και κατέκαψε σε διάστημα μιας ώρας 20 στρέμματα. Δύο Canadair και δύο ελικόπτερα επιχειρούν στο σημείο.

Στο Ζιρόντ, στη νοτιοδυτική Γαλλία, μαίνεται από την Παρασκευή μια τεράστια πυρκαγιά που κατέκαψε 5.800 στρέμματα πευκοδάσους και οδήγησε στην απομάκρυνση 600 ανθρώπων. Η φωτιά δείχνει να έχει τεθεί υπό μερικό έλεγχο σήμερα.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.