Κυριακή 1 Φεβρουαρίου 2015

Την τελική του μορφή παίρνει το πάρκο του Φαλήρου

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ένα αναπάντεχο μεσογειακό τοπίο, γεμάτο γνώριμες ευωδιές και χρώματα μέσα στο τσιμέντο. Ένας πράσινος λόφος, που στην κορυφή του θα προσφέρει μια εκπληκτική θέα στον Φαληρικό Όρμο. Το Πάρκο του Κέντρου Πολιτισμού του Ιδρύματος Σταύρου Νιάρχου στην Καλλιθέα αρχίζει πλέον να παίρνει την τελική του μορφή, διεκδικώντας την ίδια προσοχή με τους «διάσημους» γείτονές του, τα κτίρια της Εθνικής Βιβλιοθήκης και της Λυρικής Σκηνής.



Το πάρκο θα καταλαμβάνει έκταση 170 στρεμμάτων (λίγο μεγαλύτερο από τον Εθνικό Κήπο), καλύπτοντας το 85% του οικοπέδου στο οποίο ανεγείρεται το κτιριακό συγκρότημα του Κέντρου Πολιτισμού.

Σ’ όλο το πάρκο θα υπάρχουν κινητά έπιπλα, χρωματιστές καρέκλες από αλουμίνιο στις οποίες θα μπορείς να μετακινείς. Έτσι το πάρκο θα αποκτήσει μια εποχικότητα στη χρήση του: αλλού θα κάθεσαι στις Αλκυονίδες του Ιανουαρίου και αλλού το καλοκαίρι.

Οι φυτεύσεις στο πάρκο ξεκίνησαν τον Μάιο του 2014. Συνολικά θα φυτευτούν 1.200 δέντρα και 350.000 θάμνοι που προέρχονται από την ελληνική χλωρίδα.

Δείτε το σχεδιάγραμμα




Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.