Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2014

Φώκια γεννά το μικρό της

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ένα ξεχωριστό βίντεο από το Εθνικό Καταφύγιο Άγριας Ζωής στις ΗΠΑ.

Ο φώκιες γεννούν τα μωρά τους αυτή την περίοδο σε ένα νησάκι 12 χιλιόμετρα ανοιχτά του Μέιν, στις Ηνωμένες Πολιτείες, και οι επιστήμονες έχουν εγκαταστήσει κάμερες για την παρακολούθηση του φαινομένου.

Η κάμερα στο Νησί των Φωκιών, που αποτελεί Εθνικό Καταφύγιο Άγριας Ζωής, βοηθά τους επιστήμονες να κατανοήσουν τη συμπεριφορά της γκρι φώκιας.

«Αυτή η κάμερα θα μας βοηθήσει να κάνουμε το αδύνατο: να παρακολουθήσουμε από τα τηλέφωνα, τα tablet και τους φορητούς υπολογιστές τη γέννηση των μωρών για μια περίοδο 60 ημερών», δήλωσε η Δρ. Stephanie Wood της Αμερικανικής Εθνικής Υπηρεσίας για τους Ωκεανούς και την Ατμόσφαιρα (NOAA).

Οι γκρι φώκιες, που ζυγίζουν πάνω από 130 κιλά γεννούν ένα μωρό τον χρόνο από τον Δεκέμβριο ως τον Ιανουάριο.

Η αποικία που ζει στο Νησί των Φωκιών είναι η δεύτερη μεγαλύτερη στις ΗΠΑ. Τα μωρά ζυγίζουν περίπου 15 κιλά όταν γεννηθούν, όμως παχαίνουν γρήγορα πίνοντας το γάλα της μητέρας τους.

Οι γκρι φώκιες καθημερινά τρώνε περίπου το 6% του βάρους τους σε ψάρια, οστρακόδερμα, καλαμάρια και χταπόδια.

Κάποτε σπάνιζαν στα νερά της Νέας Αγγλίας λόγω του εκτεταμένου κυνηγιού, ωστόσο από το 1972 που τέθηκε σε ισχύ η Συνθήκη για την Προστασία των Θαλάσσιων Θηλαστικών στις ΗΠΑ ο πληθυσμός τους ανέκαμψε.

Στις απειλές που δέχονται σήμερα συγκαταλέγονται τα δίχτυα αλιείας, τα χημικά, η ρύπανση από πλαστικά και το παράνομο κυνήγι. Το Νησί των Φωκιών είναι κλειστό για το κοινό.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.