Παρασκευή 30 Αυγούστου 2013

Υγιείς διατροφικές επιλογές για όλο το σώμα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Τρόφιμα που είναι κατάλληλα για το κάθε σημείο του σώματος.

Αν θέλετε να αλλάξετε το σώμα σας, ακολουθήστε τις παρακάτω συμβουλές για να καταναλώνετε τα τρόφιμα που είναι κατάλληλα για το κάθε σημείο του σώματος σας το οποίο θέλετε να προσέξετε.

Πεπόνι και πορτοκάλι για το στήθος



Τα πορτοκάλια και τα πεπόνια είναι πλούσια σε βιταμίνη C και βοηθούν το ανοσοποιητικό σύστημα του ανθρώπου. Επίσης, κάποιες έρευνες έχουν δείξει ότι η διατροφή με μεγάλες ποσότητες αυτής της βιταμίνης (από το φαγητό όμως, όχι από συμπληρώματα) μπορεί να προλάβει τον καρκίνο του μαστού.

Ραβέντι και κινέζικο λάχανο για τα οστά



Το κινέζικο λάχανο είναι μια εξαιρετική πηγή ασβεστίου, ένα στοιχείο που είναι βασικό για τη διατήρηση γερών οστών. Το ραβέντι, από την άλλη μεριά, είναι ένα λαχανικό πλούσιο σε βιταμίνη Κ, η οποία βοηθάει την ενεργοποίηση τριών πρωτεϊνών που σχετίζονται με την υγεία των οστών και αυξάνουν την οστική μάζα.

Ελιές και λάδι για τις ωοθήκες



Μια ιταλική έρευνα απέδειξε ότι οι γυναίκες των οποίων η διατροφή περιελάμβανε αρκετό ελαιόλαδο είχαν 30% χαμηλότερο κίνδυνο απόκτησης καρκίνου των ωοθηκών. Οι λόγοι δεν είναι εξακριβωμένοι, αλλά τα καλά λιπαρά του λαδιού μπορεί να βοηθούν στον περιορισμό των γονιδίων που έχουν καρκινική προδιάθεση.

Καρύδια για τον εγκέφαλο



Τα καρύδια, που έχουν αυτό το σχήμα που μοιάζει με τον ανθρώπινο εγκέφαλο, είναι μια εξαιρετική πηγή ωμέγα-3 λιπαρών, τα οποία βοηθούν τα εγκεφαλικά κύτταρα να επικοινωνούν το ένα με το άλλο και είναι ζωτικής σημασίας για την απόδοση, τη μνήμη και την υγεία των νεύρων.

Καρότα για τα μάτια



Τα καρότα είναι πλούσια σε βήτα-καροτίνη, μια ουσία την οποία το σώμα μετατρέπει σε βιταμίνη Α. Τα μάτια μας χρειάζονται αυτή τη βιταμίνη για να διατηρήσουν την υγεία των κυττάρων του κερατοειδούς χιτώνα, εκείνου του διαφανούς ιστού που καλύπτει τα μάτια και τα προστατεύει από τα μικρόβια, τη σκόνη, τις φλεγμονές και τις μολύνσεις. Δεν είναι παράξενο λοιπόν που ένα κομμάτι καρότο έχει ομόκεντρους κύκλους και μοιάζει με την κόρη του ματιού και την ίριδα.

Σταφύλια για την καρδιά



Τα κόκκινα και μοβ σταφύλια (μαζί με άλλα σκουρόχρωμα φρούτα και λαχανικά) περιέχουν φλαβονοειδή, τα οποία, όπως αναφέρουν οι επιστήμονες, προστατεύουν από καρδιακές παθήσεις, από καρκίνο αλλά και από τη γήρανση του εγκεφάλου. Μια πρόσφατη έρευνα από το πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν έδειξε ότι τα σταφύλια, που σαν τσαμπί έχουν τη μορφή της καρδιάς, μπορούν να βοηθήσουν στον έλεγχο της πίεσης του αίματος.

Γλυκοπατάτες για το πάγκρεας



Οι γλυκοπατάτες, που μοιάζουν εξωτερικά με το πάγκρεας, απελευθερώνουν σάκχαρα στο αίμα σταδιακά, πράγμα που σημαίνει ότι δεν πιέζουν το όργανο που ρυθμίζει τα επίπεδα του ζαχάρου του αίματος, δηλαδή το πάγκρεας.



Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.