Δευτέρα 19 Αυγούστου 2013

Το σχέδιο για ενιαίο φόρο στα ακίνητα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Το σχέδιο για ενιαίο φόρο στα ακίνητα.
Έτοιμο είναι το τελικό σχέδιο του υπουργείο Οικονομικών για τον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων, ο οποίος θα τεθεί σε ισχύ το 2014 και θα αντικαταστήσει το "χαράτσι" που εξοφλείται μέσω της ΔΕΗ.

Βάσει του σχεδίου θα βεβαιωθούν συνολικά φόροι 4,15 δισ. ευρώ στην ακίνητη περιουσία, με στόχο οι τελικές εισπράξεις να ξεπεράσουν τα 2,9 δισ. ευρώ.

Ειδικότερα, στα βασικά του σημεία το σχέδιο προβλέπει τα ακόλουθα:

-Υπολογισμό του φόρου στα εντός σχεδίου κτίσματα και οικόπεδα με βάση το τετραγωνικό μέτρο.

Θα ξεκινά από τα 2 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο για περιοχές με τιμή ζώνης κάτω από τα 500 ευρώ το τ.μ. και με την εφαρμογή κλίμακας 33 συντλεστών θα φθάνει έως τα 23,1 ευρώ το τετραγωνικό για περιοχές με τιμή ζώνης άνω των 8.500 ευρώ.

-Επιβολή φόρου και σε όλες ανεξαιρέτως τις εκτός σχεδίου εκτάσεις γης.

-Ελαφρύνσεις για όσους έχουν κατοικία σε περιοχές με τιμή ζώνης έως 2.250 ευρώ το τ.μ, χωρίς όμως να διαθέτουν άλλα ακίνητα. Κι αυτό γιατί για πρώτη φορά θα φορολογηθούν με στρεμματικό φόρο τα εκτός σχεδίου οικόπεδα, αγροτεμάχια, καλλιεργήσιμες εκτάσεις, βοσκότοποι κ.α.

-Αυξήσεις για ακίνητα που βρίσκονται σε "ακριβές" περιοχές με υψηλές τιμές ζώνης.

-Φόρο θα πληρώσουν και οι ιδιοκτήτες ξενοίκιαστων σπιτιών ή καταστημάτων οι οποίοι για να γλιτώσουν το "χαράτσι" της ΔΕΗ προσώρησαν σε διακοπή της ηλεκτροδότησής τους.

-Ο Ενιαίος Φόρος επιβάλλεται χωρίς αφορολόγητο όριο. Όλες οι παράμετροι του σχεδίου θα τεθούν επί τάπητος κατά τη διάρκεια του επόμενου ελέγχου από την τρόικα τον Σεπτέμβριο.

(Πατήστε επάνω στη φωτογραφία για μεγαλύτερη ανάλυση)






Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.