Πέμπτη 4 Ιουλίου 2013

Διαθεσιμότητα μικρότερη από χρόνο

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Μείωση του χρόνου διαθεσιμότητας, κάτω από το 12μηνο, προτείνει το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης ως αντιστάθμισμα στην παράταση για την κινητικότητα, που ζητά από την τρόικα.

Συγκεκριμένα, κατά τη σημερινή συνάντηση της ηγεσίας του υπουργείου με την τρόικα -και προκειμένου το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης να εξασφαλίσει την παράταση για υπαγωγή 12.500 υπαλλήλων σε κινητικότητα έως τα τέλη Σεπτεμβρίου- προτάθηκε από το υπουργείο να υπάρξει ανάλογη με την καθυστέρηση μείωση του χρόνου παραμονής των υπαλλήλων στη διαθεσιμότητα.

Αυτό σημαίνει ότι προτείνεται οι 12.500 υπάλληλοι, που θα υπαχθούν σε κινητικότητα, να μην πληρωθούν με το 75% του μισθού τους το ανώτερο για 12 μήνες, όπως ορίζεται από τη νομοθεσία, αλλά για μικρότερο χρονικό διάστημα. Μετά το πέρας του καθορισμένου χρονικού διαστήματος, οι υπάλληλοι ή θα έχουν μεταταχθεί ή θα απολυθούν.

Από την πλευρά του, το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης κρίνει ότι η πρότασή του συνιστά ισχυρό μοχλό πίεσης προς την ελληνική δημόσια διοίκηση, ώστε να πιεσθεί και να επισπεύσει τις διαδικασίες για τις μετακινήσεις των υπαλλήλων. Πίεση, που μοιάζει επιβεβλημένη, δεδομένου ότι οι πρώτοι 2.000 υπάλληλοι που είχαν βγει σε διαθεσιμότητα πέρυσι το Νοέμβριο, μόλις πρόσφατα μετακινήθηκαν στις νέες τους θέσεις.

Σε ό,τι αφορά το φλέγον θέμα της αποδοχής από την τρόικα των μετατάξεων ως κινητικότητα, η διαπραγμάτευση βρίσκεται, κατά τα φαινόμενα, σε καλό δρόμο. Το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης επιμένει, οι μετατάξεις εκπαιδευτικών και δημοτικών υπαλλήλων να συνυπολογιστούν στον αριθμό των 12.500 υπαλλήλων που πρέπει να μετακινηθούν άμεσα. Χθες, η τρόικα έδειχνε ανυποχώρητη στο θέμα αυτό και απαιτούσε να βγουν σε διαθεσιμότητα οι υπάλληλοι πριν μετακινηθούν. Σήμερα, εμφάνισε την ενδεχόμενη συγκατάθεσή της ως διαπραγματευτική υποχώρηση.

Εάν τελικά συμψηφισθούν οι μετατάξεις με την κινητικότητα, η ελληνική κυβέρνηση θα διευκολυνθεί, καθώς -σύμφωνα με πληροφορίες- το υπουργείο Παιδείας σχεδιάζει 5.000 μετατάξεις εκπαιδευτικών (πληροφορικής και φυσικής αγωγής) από τη δευτεροβάθμια, στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση. Επιπλέον, αναμένεται να τεθούν σε κινητικότητα 3.000 δημόσιοι υπάλληλοι και 2.500 δημοτικοί υπάλληλοι.

Η διαπραγμάτευση χαρακτηρίσθηκε από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης «δύσκολη» και αναμένεται να συνεχιστεί αύριο το πρωί.
Μετά την αποχώρηση της τρόικας στις 11.30 το πρωί, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης μετέβη στο Μέγαρο Μαξίμου να ενημερώσει τον πρωθυπουργό, ενόψει της συνάντησής του με τους επικεφάλης της τρόικας, στη 1.30 το μεσημέρι.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.