Κυριακή 14 Απριλίου 2013

«Αίμα στα γήπεδα»

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Εθελοντική αιμοδοσία από τη Super League
.
Λίγο πριν τη σέντρα των δύο τελευταίων αγωνιστικών, η Super League βάζει το πιο πολύτιμο «γκολ». Σε συνεργασία με το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας, η διοργανώτρια αρχή της κορυφαίας επαγγελματικής κατηγορίας ποδοσφαίρου της χώρας προχωρά σε Εθελοντική Αιμοδοσία, λίγο πριν την έναρξη των αγώνων της 29ης και 30ής αγωνιστικής. Στόχος της Super League είναι να συμβάλλει στην κινητοποίηση για το έργο της εθελοντικής αιμοδοσίας και να ευαισθητοποιήσει τους φιλάθλους σε όλη την Ελλάδα.

Όπως λέει χαρακτηριστικά, μιλώντας στο Healthpress, ο πρόεδρος της SL Γιάννης Μώραλης, «η εθελοντική αιμοδοσία είναι μια πράξη ευθύνης που μας αφορά όλους. Δίνοντας αίμα σώζονται ανθρώπινες ζωές…».

-Η Super League ανακοίνωσε το πρόγραμμα ΕΚΕ για την εθελοντική αιμοδοσία. Πείτε μας για αυτή την πρωτοβουλία.

Το πρόγραμμα εθελοντικής αιμοδοσίας, σε συνεργασία με το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας, σε όλα τα γήπεδα των ΠΑΕ-Μελών της Super League την 29η και 30η αγωνιστική ημέρα είναι μια ακόμα πρωτοβουλία της διοργανώτριας αρχής της κορυφαίας επαγγελματικής κατηγορίας της χώρας μας, η οποία εντάσσεται στο ευρύτερο πλαίσιο ενεργειών Κοινωνικής Ευθύνης. Η εθελοντική αιμοδοσία είναι μία πράξη ευθύνης που μας αφορά όλους. Δίνοντας αίμα σώζονται ανθρώπινες ζωές. Στόχος της Super League είναι να συμβάλλει στην κινητοποίηση για το έργο της εθελοντικής αιμοδοσίας και να ευαισθητοποιήσει τους φιλάθλους σε όλη την Ελλάδα.

-Η προτροπή γίνε εθελοντής αιμοδότης με ποιο σκεπτικό δημιουργήθηκε και σε ποιο κοινό απευθύνεται;

Πάγια θέση της Super League είναι να βρίσκεται κοντά στην κοινωνία, ιδίως σε αυτή την ιδιαίτερα αρνητική συγκυρία που βιώνουν οι πολίτες. Οι φίλαθλοι όλων των ομάδων, ανεξαρτήτως συλλογικής προτίμησης, έχουν ένα κοινό: Είναι μέλη της κοινωνίας, πολίτες της χώρας, οι οποίοι με μια πράξη αλληλεγγύης θα δείξουν για μια ακόμα φορά πόσο σημαντική είναι η προσφορά στο συνάνθρωπο. Το ποδόσφαιρο, λόγω της μαζικής φύσης του, αποτελεί ιδανικό «όχημα» για την προβολή της αξίας της εθελοντικής προσφοράς αίματος.


Πηγή: http://www.healthpress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.