Σάββατο 23 Μαρτίου 2013

Ξεκρέμαστοι οι κάτοικοι της Πάτμου στην Υγεία

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Παραιτήθηκε ο μοναδικός αγροτικός γιατρός.

Χωρίς γιατρό έμειναν οι κάτοικοι της Πάτμου, μετά και την παραίτηση χθες του μοναδικού αγροτικού γιατρού του νησιού, καταγγέλλει ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών καλώντας το υπουργείο Υγείας και τις Εισαγγελικές Αρχές να αναλάβουν τις ευθύνες τους «πριν η ολιγωρία κοστίσει μαζικά σε ανθρώπινες ζωές».

Όπως σημειώνει ο ΙΣΑ περισσότεροι από 3.500 κάτοικοι της Πάτμου έχουν εγκαταλειφθεί χωρίς γιατρό και 650 παιδιά έχουν μείνει χωρίς παιδίατρο, λόγω των τραγικών καθυστερήσεων στην πλήρωση των θέσεων αγροτικών και ειδικών γιατρών. Οι οργανικές θέσεις του Κέντρου Υγείας που είναι κενές, προβλέπουν έξι ειδικευμένους και τρεις αγροτικούς γιατρούς, ενώ ο μοναδικός αγροτικός γιατρός του νησιού, «φτάνοντας στα όρια της αντοχής στην ευθύνη της περίθαλψης 4.500 πολιτών, παραιτήθηκε».

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών εκφράζει την αγανάκτησή του για την τραγική εγκατάλειψη της Πάτμου, κάνοντας λόγο για τριτοκοσμική κατάσταση. Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΙΣΑ, οι κάτοικοι της Πάτμου έκαναν λαϊκή συνέλευση, ζητώντας το αυτονόητο δικαίωμα στην στοιχειώδη περίθαλψη, ενώ ο δήμος Πάτμου εξέδωσε ψήφισμα, απευθύνοντας έκκληση ανθρωπιστικής βοήθειας σε ιατρικό δυναμικό.

«Εδώ και τώρα πρέπει να δοθεί λύση», δηλώνει ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, Γιώργος Πατούλης, σημειώνοντας ότι «αν δεν επανδρωθεί το νησί με γιατρό τις επόμενες ώρες, τότε ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών με τον Ιατρικό Σύλλογο της Επαρχίας Καλύμνου θα στηρίξουν την Υγεία του νησιού με εθελοντές γιατρούς. «Δε θα επιστρέψουμε η ολιγωρία κάποιων να κοστίσει ανθρώπινες ζωές» καταλήγει ο κ. Πατούλης.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.