Σάββατο 9 Μαρτίου 2013

Τα μυστικά της ευχάριστης αναπνοής

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Τρεις πολύ εύκολες συνταγές.

Η δυσάρεστη αναπνοή μπορεί πολλές φορές να σας φέρει σε πολύ άσχημη θέση, γι’ αυτό πέρα από τη σωστή φροντίδα της στοματικής σας υγιεινής, δηλαδή το πλύσιμο των δοντιών σας και τις απαραίτητες επισκέψεις στον οδοντίατρο για ένα απλό τσεκ-απ ή έναν καθαρισμό, καλό θα ήταν να ακολουθήσετε και κάποια ακόμη μικρά και απλά tips που θα σας βοηθήσουν να έχετε δροσερή και ευχάριστη αναπνοή.

Φάτε γιαούρτι

Ναι καλά διαβάσατε, γιαούρτι, διότι αυτό το γαλακτοκομικό προϊόν έχει την ιδιότητα να καταπολεμά τα βακτήρια που προκαλούν κακοσμία. Πιο συγκεκριμένα με την καθημερινή κατανάλωση, δύο φορές την ημέρα για ένα διάστημα δύο εβδομάδων, θα καταφέρετε να μειώσετε τα βακτήρια της στοματικής κοιλότητας και επομένως το στόμα σας δεν θα μυρίζει άσχημα.

Στοματικό διάλυμα με γαρίφαλο

Πρόκειται για ένα διάλυμα ιδανικό για ευαίσθητα δόντια ή ούλα. Η χαρακτηριστική γεύση του γαρίφαλου είναι έντονη και μπορείτε να χρησιμοποιήσετε στη συνταγή αλεσμένα γαρίφαλα ή έλαιο γαρίφαλου. Αν θέλετε να φτιάξτε μόνη σας το έλαιο, μουσκέψτε μερικά ολόκληρα γαρίφαλα σε ελαιόλαδο από το προηγούμενο βράδυ.

Θα χρειαστείτε:

- 1/4 φλιτζάνι βότκα
- 1/2 φλιτζάνι αποσταγμένο νερό
- 1/4 κουταλάκι του γλυκού μέλι
- 1/4 του γλυκού κανέλα
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένα γαρίφαλα ή έλαιο από γαρίφαλα

Τρόπος παρασκευής:

Αναμείξτε όλα τα υλικά ώσπου να διαλυθεί καλά το μέλι και βάλτε το υγρό σε ένα καθαρό γυάλινο μπουκάλι. Αν βέβαια έχετε χρησιμοποιήσει αλεσμένα γαρίφαλα, σουρώστε πρώτα το υγρό και στη συνέχεια βάλτε το σε ένα μπουκαλάκι.

Τρόπος εφαρμογής:

Κάθε φορά που χρησιμοποιείτε το εν λόγω διάλυμα, θα βάζετε 4 κουταλάκια του γλυκού σε ένα ποτήρι και θα κάνετε στοματικές πλύσεις για 30 δευτερόλεπτα.

Στοματικό διάλυμα με ροδόνερο

Πρόκειται για ένα απαλό, σχεδόν άγευστο, στοματικό διάλυμα, το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως τονωτική λοσιόν προσώπου και σώματος. Το ροδόνερο έχει ήπιες αντισηπτικές ιδιότητες και απολυμαίνει τη στοματική κοιλότητα.

Θα χρειαστείτε:

- 1 κουταλιά της σούπας βότκα
- 2 κουταλιές της σούπας ροδόνερο
- 1 φλιτζάνι αποσταγμένο νερό

Τρόπος παρασκευής:

Αναμείξτε όλα τα υλικά και βάλτε τα σε ένα καθαρό γυάλινο μπουκάλι.

Τρόπος εφαρμογής:

Ανακινήστε καλά πριν τη χρήση και κάντε στοματικές πλύσεις με 4 κουταλάκια του γλυκού για περίπου 30 δευτερόλεπτα.


Πηγή: http://www.beautetinkyriaki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.