Τρίτη 12 Μαρτίου 2013

Ποτά-δηλητήρια σκότωσαν 51 ανθρώπους στη Λιβύη

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Νεκροί από την κατανάλωση νοθευμένου αλκοόλ.

Στους 51 ανέβηκε ο συνολικός αριθμός των θυμάτων που έχασαν τη ζωή τους από κατανάλωση νοθευμένου αλκοόλ στην Τρίπολη, ενώ 378 άλλοι άνθρωποι πάσχουν από δηλητηρίαση από το Σάββατο, ανέφερε στο Reuters αξιωματούχος του υπουργείου Υγείας της Λιβύης.

«Ο αριθμός των θυμάτων από κατανάλωση νοθευμένου αλκοόλ αυξήθηκε ανεβάζοντας το συνολικό απολογισμό σε 51 νεκρούς», δήλωσε ο επικεφαλής του γραφείου πληροφοριών του υπουργείου, Άμαρ Μοχάμεντ Άμαρ διευκρινίζοντας ότι ο αριθμός των περιστατικών δηλητηρίασης έχει φτάσει τα 378.

Νωρίτερα σήμερα, ο πρώτος απολογισμός έκανε λόγο για 16 θανάτους και 310 περιστατικά δηλητηρίασης, από πέντε θανάτους που είχαν αναφερθεί χθες. Το υπουργείο Υγείας είχε προειδοποιήσει ότι ο αριθμός υπήρχε κίνδυνος να αυξηθεί.

Η πώληση και η κατανάλωση αλκοόλ απαγορεύεται στη Λιβύη, αλλά παρ' όλα αυτά το λαθραίο αλκοόλ τροφοδοτεί τη μαύρη αγορά.

Ο επικεφαλής της υγειονομικής υπηρεσίας του Ιατρικού Κέντρου της Τρίπολης, Γιούσεφ Αλ Ουάφι, δήλωσε την Κυριακή ότι οι προκαταρκτικές εξετάσεις αποκάλυψαν συμπτώματα δηλητηρίασης μετά την κατανάλωση νοθευμένου αλκοόλ που περιείχε μεθανόλη, «μια ουσία που μπορεί να προκαλέσει νεφρική ανεπάρκεια, τύφλωση και επιληπτικές κρίσεις, καθώς και το θάνατο του θύματος».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.