Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2013

Πιο τυχερά τα παιδιά της Ελβετίας

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ενας από τους πλουσιότερους επιχειρηματίες και επενδυτές του κόσμου, ο Γουόρεν Μπάφετ, με περιουσία που ξεπερνά τα 40 δισεκατομμύρια δολάρια, είχε δηλώσει στο παρελθόν πως ό,τι καλό τού έχει συμβεί οφείλεται στο γεγονός ότι γεννήθηκε στη σωστή χώρα (τις Ηνωμένες Πολιτείες) την κατάλληλη στιγμή (το 1930).

Και μπορεί τα στοιχεία μελέτης που πραγματοποίησε ο «Economist» το 1988, η οποία αναδείκνυε τις ΗΠΑ την καλύτερη χώρα για να γεννηθεί κανείς, να τον δικαίωναν, δεν φαίνεται όμως να ισχύει το ίδιο και σήμερα. Ποια, λοιπόν, είναι η καλύτερη χώρα για να γεννηθεί ένα παιδί εν έτει 2013;

Είκοσι πέντε χρόνια μετά την πρώτη μελέτη, τα πρόσφατα στοιχεία που δημοσίευσε η Μονάδα Πληροφοριών του «Economist» δίνουν την απάντηση: τα παιδιά που θα γεννηθούν και θα μεγαλώσουν στην Ελβετία είναι τα πιο τυχερά.

Οι χώρες που ακολουθούν - σε σύνολο 80 χωρών - είναι η Αυστραλία και η Νορβηγία. Η Ελλάδα βρίσκεται στην 34η θέση, επτά θέσεις χαμηλότερα από την αντίστοιχη κατάταξη του 1988 που συμπεριελάμβανε συνολικά 50 χώρες. Αντίθετα, οι χειρότερες χώρες είναι η Ουκρανία, η Κένυα και τελευταία η Νιγηρία.




Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.