Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2013

Κίνδυνος για λουκέτο

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Σε τεντωμένο σχοινί ακροβατεί η λειτουργία του κολυμβητηρίου Ηρακλείου. Η απουσία ρευστού απειλεί τη λειτουργία της μοναδικής πισίνας του Εθνικού Αθλητικού Κέντρου στο Ηράκλειο και μάλιστα εάν δεν βρεθεί λύση για οικονομική ενίσχυση, είναι βέβαιο ότι η πισίνα δεν θα λειτουργήσει ποτέ ξανά το χειμώνα. Το θέμα φέρνει στη Βουλή με κοινοβουλευτική του παρέμβαση προς τον Υπουργό Αθλητισμού Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο, ο Βουλευτής Ηρακλείου Λευτέρης Αυγενάκης.

Να σημειωθεί ότι από το Σεπτέμβριο του 2011 τα οκτώ σωματεία του Ηρακλείου πληρώνουν εξ' ολοκλήρου το πετρέλαιο θέρμανσης της μικρής πισίνας και κατά καιρούς το χλώριο της. Πρόσφατα έγινε παραγγελία θερμικού παπλώματος για την μικρή πισίνα μετά από χορηγία του Περιφερειακού Ταμείου Κρήτης και παρά τις αντιξοότητες που αντιμετωπίζουν τα σωματεία με την αδυναμία του Κράτους, τώρα η μονάδα του Ε.Α.Κ.Η. της οποίας το προσωπικό έχει μειωθεί αρκετά (ολόκληρη μονάδα διαθέτει ένα συντηρητή) κινδυνεύει ανά πάσα στιγμή να κλείσει.

Στο έγγραφο που κατέθεσε στη Βουλή ο Λευτέρης Αυγενάκης αναφέρει ότι: τα σωματεία δυσκολεύονται να επιβιώσουν, διότι οι γονείς δεν μπορούν να ανταποκριθούν πλέον οικονομικά για ευνόητους λόγους και βρίσκονται σε πλήρη εξαθλίωση πληρώνοντας υπέρογκα ποσά σε ιδιωτικές πισίνες αλλά και στην εταιρεία της πισίνας του Δήμου Ηρακλείου, όπου αναγκαστικά έχουν στραφεί προκειμένου να μη σταματήσουν οι αθλητικές δραστηριότητες.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.