Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2013

Ο ύπνος καθορίζει την ευτυχία στη σχέση

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Τι έδειξε μελέτη σε 60 ζευγάρια στη Νέα Ορλεάνη.

Ο ύπνος είναι ένας κρυφός παράγοντας στην ευτυχία ή όχι ενός ζευγαριού. Η γκρίνια, η αίσθηση του ανικανοποίητου και της έλλειψης εκτίμησης μπορεί να οφείλονται απλά στην έλλειψη καλού ύπνου, υποστηρίζουν οι επιστήμονες.

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Μπέρκλεϊ της Καλιφόρνια μελέτησαν αυτή ακριβώς τη σχέση του ύπνου μεταξύ των ζευγαριών.

Ο κακός ύπνος, λένε, μας κάνει πιο εγωιστές, καθώς βάζουμε ως πρώτη προτεραιότητα τις δικές μας ανάγκες και όχι του συντρόφου μας.

Η μελέτη τους αποκαλύπτει την συναισθηματική αλληλεξάρτηση που υπάρχει μεταξύ των ανθρώπων που κοιμούνται μαζί.

Αν το κρεβάτι μετατραπεί σε πεδίο μάχης εξαιτίας παραγόντων όπως το ροχαλητό, ή το τράβηγμα των σεντονιών ή ακόμη και κάποιος να διατηρεί αναμμένο φως ή να γράφει στο laptop, ενώ ο άλλος προσπαθεί να κοιμηθεί, τότε κανένας από τους δύο δεν θα έχει καλή ημέρα την επόμενη. Για να αποφευχθεί η γκρίνια πρέπει και οι δύο σύντροφοι να κοιμούνται καλά, έτσι το αίσθημα της χαράς, της ευτυχίας και της ευγνωμοσύνης εντείνεται.

Στην μελέτη συμμετείχαν 60 ζευγάρια ηλικίας από 18 έως 56 ετών και τα αποτελέσματα παρουσιάστηκαν σε ετήσιο συνέδριο της Εταιρείας Κοινωνικής Ψυχολογίας την προηγούμενη εβδομάδα στην Νέα Ορλεάνη.

Ο καλός και επαρκής ύπνος λοιπόν μπορεί να καθορίσει το πόσο ευτυχισμένοι νιώθουμε στη σχέση μας. Φροντίστε λοιπόν να εξαλείψετε ότι σας κλέβει τον ύπνο για να νιώθετε και ευτυχισμένοι με το σύντροφό σας.


Πηγή: http://www.iatronet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.