Κυριακή, 9 Δεκεμβρίου 2012

"Η τσέπη άδεια, η καρδιά γεμάτη"

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Με το μήνυμα "Η τσέπη άδεια, η καρδιά γεμάτη" συνεχίζει σε όλη την Αθήνα το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής τη συγκέντρωση φαρμάκων για τους ανασφάλιστους πολίτες.

Στην τράπεζα ανθρωπιάς και αλληλεγγύης στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Αχαρνών, με την συγκινητική ανταπόκριση του κόσμου, κατατέθηκαν 18 μεγάλοι σάκοι με φάρμακα.

Σε έξι ενορίες της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών βρέθηκε ως τώρα το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής που ξεκίνησε τη συγκέντρωση φαρμάκων και υγειονομικού υλικού τον Ιούνιο 2012 σε 30 δήμους της Αττικής. Το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής αποτελεί την πρότυπη δομή της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας στην Αττική που, μέσα από τη σύμπραξη του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και της ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, άνοιξε το δρόμο σε όλη την Ελλάδα για τη στήριξη της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης ανασφάλιστων ασθενών.

Τα φάρμακα μετεφέρθησαν στο Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής, Σεβαστουπόλεως 113, Αμπελόκηποι και παρελήφθησαν από εθελοντές για να ακολουθήσει διαλογή και περαιτέρω κατηγοριοποίηση τις επόμενες μέρες.

Επόμενος σταθμός αυτής της αξιέπαινης προσπάθειας, το Σάββατο 15 Δεκεμβρίου, είναι ο Ιερός Ναός Αγίας Γλυκερίας στο Γαλάτσι.

Το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής λειτουργεί στα γραφεία του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, στην οδό Σεβαστουπόλεως 113, Δευτέρα-Παρασκευή, από τις 9.00 το πρωί έως τις 2.00 το μεσημέρι. Δέχεται ασθενείς, οι οποίοι είναι ανασφάλιστοι. Εκεί, μπορούν να εξετάζονται και να παραλαμβάνουν τα φάρμακά τους. Προκειμένου να εξετασθούν, θα πρέπει να προσκομίζουν: ταυτότητα ή διαβατήριο ή δίπλωμα οδήγησης, ώστε να αποδεικνύεται η ταυτότητά τους, βιβλιάριο υγείας το οποίο έχει λήξει και κάρτα ανεργίας, η οποία επίσης έχει λήξει. Πληροφορίες στο τηλέφωνο: 210 3847374.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.