Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2012

Μικρότερο προσδόκιμο ζωής για τα άτεκνα ζευγάρια

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Αποκαλύπτουν ερευνητές.

Παρά τη δημοφιλή πεποίθηση μεταξύ των γονέων ότι η απόκτηση παιδιών συντομεύει τη ζωή τους, φαίνεται ότι, τελικά, ισχύει το αντίθετο, ιδίως για τις γυναίκες.

Μελέτη η οποία δημοσιεύτηκε στην online έκδοση του περιοδικού Journal of Epidemiology and Community Health, έδειξε ότι η κακή ψυχική υγεία που χαρακτηρίζει συνήθως τα άτεκνα ζευγάρια, «κόβει» χρόνια ζωής και διπλασιάζει ή ακόμη και τετραπλασιάζει τον κίνδυνο πρόωρου θανάτου.

Οι ερευνητές βασίζουν τα συμπεράσματά τους σε στοιχεία που ελήφθησαν από διάφορα μητρώα του πληθυσμού στη Δανία για τις γεννήσεις και τους θανάτους, καθώς και από αρχεία υποβοηθούμενης αναπαραγωγής, εισαγωγές στο νοσοκομείο, ψυχιατρικές υπηρεσίες υπηρεσία και στατιστικά στοιχεία που καλύπτουν την περίοδο από το 1994 έως το 2008.

Έχοντας αποκτήσει έστω και ένα παιδί, μειώνεται ο κίνδυνος πρόωρου θανάτου, ιδίως μεταξύ των γυναικών, έδειξε η ανάλυση των στοιχείων.

Τα ποσοστά πρώιμου θανάτου από ασθένειες του κυκλοφορικού συστήματος, καρκίνο και ατυχήματα, μεταξύ των γυναικών χωρίς παιδιά, ήταν τέσσερις φορές υψηλότερα από ό,τι μεταξύ εκείνων που είχαν αποκτήσει παιδί.

Παρομοίως, τα ποσοστά θανάτου ήταν περίπου δύο φορές υψηλότερα μεταξύ των ανδρών που δεν είχαν γίνει γονείς, είτε βιολογικά, είτε μέσω υιοθεσίας.


Πηγή: http://www.healthpress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.