Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2012

Πιάνουν το ψαλίδι για τις συντάξεις

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Σύσκεψη για την υλοποίηση των δημοσιονομικών δεσμεύσεων που έχει αναλάβει το υπουργείο Εργασίας θα γίνει σήμερα το πρωί με θέμα τις μειώσεις των συντάξιμων αποδοχών, αλλά και τον ηλεκτρονικό έλεγχο των συνταξιούχων.

Ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, επιδιώκει η Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση Κοινωνική Ασφάλισης (ΗΔΙΚΑ ΑΕ) να λειτουργήσει ως ενιαίος φορέας ελέγχου και πληρωμών συντάξεων στα πρότυπα της Ενιαίας Αρχής Πληρωμών του υπουργείου Οικονομικών και το θέμα αυτό θα εξετάσει με τους διοικητές όλων των ασφαλιστικών ταμείων σε συνάντηση στην οποία θα παρευρίσκονται ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΗΔΙΚΑ, Χρ. Χάλαρης, και ο Γενικός Γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών, Χ. Θεοχάρης.

Με την εφαρμογή ενιαίας διαδικασίας θα απομονωθούν οι «διπλοσυνταξιούχοι» και θα εφαρμοσθούν ακολούθως οι μειώσεις στις συντάξεις.

Σημειώνεται πως εάν αθροιστικά κύριες και επικουρικές συντάξεις ξεπερνούν τα 1.000 ευρώ, θα υποστούν περικοπές από το πρώτο ευρώ κατά 5% από τα 1.000 ευρώ - 1.500 ευρώ, 10% για άθροισμα συντάξεων από 1.500,01 ευρώ έως και 2.000 ευρώ, 15% από 2.000,01 ευρώ έως 3.000 ευρώ και 20% από 3.000.01 ευρώ και πάνω.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.