Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2012

Σε μόλις 2.731 ιδιώτες το «Πράσινο σήμα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Από τα 40.000 οχήματα με «πράσινες» προδιαγραφές.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Περιβάλλοντος, μέχρι στιγμής έχουν εκδοθεί συνολικά 11.000 ειδικά σήματα για την είσοδο στον Πράσινο Δακτύλιο ωστόσο, μόλις τα 2.731 εξ αυτών αφορούν σε ιδιώτες.

Έπειτα από τρεις εβδομάδες λειτουργίας, το νέο μέτρο του Πράσινου Δακτυλίου χαρακτηρίζεται από το υπουργείο Περιβάλλοντος ως εξαιρετικά επιτυχημένο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, περισσότερα από 40.000 οχήματα είναι σε θέση να κυκλοφορούν ελεύθερα (βάσει των προδιαγραφών τους) εντός των ορίων του Πράσινου Δακτυλίου ωστόσο, η αρμόδια αρχή έχει εκδώσει μόλις 11.000 σήματα.

Παράλληλα, οι υπεύθυνοι του υπουργείου αναφέρουν πως η λειτουργία της εφαρμογής για την δωρεάν έκδοση του ειδικού σήματος για τον Πράσινο Δακτύλιο μέσω του διαδικτύου, έχει λειτουργήσει κανονικά.

Το… μικρό όμως πρόβλημα που παρατηρείται στα νέα ειδικά σήματα που έχουν εκδοθεί μέχρι στιγμής εστιάζεται στο γεγονός ότι από 11.034 σήματα, τα 7.349 εκδόθηκαν για την εταιρεία «Hertz» και τα 954 για την εταιρεία «ALD Automotive».

Καθίσταται λοιπόν σαφές πως μάλλον, στην συντριπτική πλειοψηφία τους, οι ιδιώτες (επαγγελματίες ή μη) κάτοχοι οχημάτων που είναι σε θέση να εισέλθουν ελεύθερα εντός των ορίων του νέου Πράσινου Δακτυλίου, έχουν μάλλον… σνομπάρει το νέο μέτρο.


Πηγή: http://www.autotritipro.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.