Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2012

Άρχισαν οι «καμπάνες»

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Τις πρώτες ποινές σε αετονύχηδες που επί χρόνια εξαπατούσαν ασφαλιστικούς οργανισμούς, αρπάζοντας συντάξεις που δεν δικαιούνταν, άρχισαν να επιβάλουν τα δικαστήρια. Στα Τρίκαλα 51χρονος δημοτικός υπάλληλος καταδικάστηκε σε φυλάκιση 2 ετών με τριετή αναστολή, κατηγορούμενος για απάτη, ιδιαίτερα μεγάλης αξίας και κατ΄ εξακολούθηση, σε βάρος του ΙΚΑ, καθώς εισέπραττε μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2011 τη σύνταξη της μητέρας του η οποία είχε πεθάνει το 2003.

Ο Β.Τ. από την περιοχή του Παλαιοκάστρου δεν εμφανίστηκε στη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας ενώπιον του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Τρικάλων, ενώ το ΙΚΑ έχει ήδη κινήσει νομική διαδικασία -προσφυγή και στα αστικά δικαστήρια- για την επιστροφή 66.000 ευρώ (54.000 κύρια οφειλή και επιπλέον προσαυξήσεις), χρήματα που εισέπραξε παράνομα για οκτώ χρόνια.

Ο 51χρονος δημοτικός υπάλληλος ήταν συνδικαιούχος σε τραπεζικό βιβλιάριο της μητέρας του, μέσω του οποίου η γυναίκα έπαιρνε τη σύνταξή της, περίπου 600-700 ευρώ τον μήνα. Τον Φεβρουάριο του 2003 η συνταξιούχος απεβίωσε, αλλά ο γιος της δεν δήλωσε τον θάνατό της και από τότε συνέχιζε να εισπράττει κάθε μήνα τη σύνταξή της.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.