Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2012

Θύματα της κρίσης 31.000 παιδιά

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Περίπου 31.000 παιδιά κάτω των τριών ετών έχουν εγκαταλειφθεί σε ιδρύματα στις 20 χώρες του πρώην σοβιετικού μπλοκ στην κεντρική και ανατολική Ευρώπη και στην κεντρική Ασία και ο αριθμός τους αυξάνεται με την οικονομική κρίση, ανακοίνωσε η UNICEF στην διάσκεψη του δικτύου Eurochild, που διεξάγεται σήμερα στη Σόφια.

"Μια ανησυχητική τάση παρατηρείται από το 2008 λόγω της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης. O αριθμός των παιδιών που εγκαταλείπονται σε ιδρύματα ή σε ανάδοχες οικογένειες παρουσιάζει την τάση να αυξάνεται", ανακοίνωσε ο Ζαν-Κλοντ Λεγκράν, σύμβουλος της UNICEF για τις χώρες του πρώην ανατολικού μπλοκ. Ο Λεγκράν διευκρίνισε ότι η μεγαλύτερη τάση εγκατάλειψης εντοπίζεται σε φτωχές χώρες όπως ο Μόλδοβας, το Καζακστάν και το Τατζικιστάν.

"Εισήλθαμε σε μια νέα περίοδο κατά την οποία ο αντίκτυπος της οικονομικής κρίσης προκαλεί νέα προβλήματα στις πιο ευάλωτες οικογένειες. Βλέπουμε εκ νέου μια τάση προσφυγής στα ιδρύματα", σημείωσε ο Λεγκράν.

Στη Βουλγαρία (7,4 εκατομμύρια κάτοικοι) συναντάται το πιο υψηλό ποσοστό παιδιών που έχουν εγκαταλειφθεί σε αναλογία με τους κατοίκους της χώρας: ο αριθμός των παιδιών κάτω των τριών ετών που έχουν εγκαταλειφθεί στην μέριμνα του κράτους ανήλθε εκεί από 2.209 παιδιά το 2010 σε 2.509 το 2011, δήλωσε η Ντάνι Κόλεβα της μη κυβερνητικής οργάνωσης "National Care for Children" (Εθνική Φροντίδα για τα Παιδιά).

Τέλος, να σημειωθεί ότι περισσότερα από το ένα τρίτο των παιδιών που εγκαταλείπονται στα ιδρύματα είναι παιδιά με ειδικές ανάγκες, με τα πιο υψηλά ποσοστά να συναντώνται σε Σλοβενία, Βοσνία-Ερζεγοβίνη, ΠΓΔΜ, Τσεχία και Πολωνία.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.