Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2012

Σε απόγνωση οι φυσικοθεραπευτές

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Την κατάσταση που επικρατεί στον ΕΟΠΥΥ καταγγέλλει μέσω του enikos.gr ο Αντιπρόεδρος Πανελληνίου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών, Πέτρος Λυμπερίδης, τονίζοντας ότι οι φυσικοθεραπευτές βρίσκονται σε απόγνωση λόγων των οφειλών που παραμένουν σε εκκρεμότητα.

Διαβάστε την επιστολή

"Είναι γνωστό ότι οι Φυσικοθεραπευτές είναι από τις 1-1-2012 συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ ο οποίος καλύπτει 9,5 εκ ασφαλισμένους.

Έτσι ο ΕΟΠΥΥ αποτελεί την μοναδική πηγή εσόδων για τον ελεύθερο επαγγελματία Φυσικοθεραπευτή.

Τα ασφαλιστικά ταμεία που ενοποιήθηκαν οφείλουν δαπάνες αρκετών μηνών και οι μεν οφειλές πριν τις 31-11-2011 έχουν μεταφερθεί στο Υπουργείο οικονομικών και έπρεπε να εξοφληθούν μέχρι τις 31-3-2012 και είναι άγνωστο πότε θα εξοφληθούν, οι δε οφειλές μετά τις 1-11-2012 (αφορά κυρίως ΟΠΑΔ και ΤΥΔΚΥ) έπρεπε να εξοφληθούν από τον καθολικό διάδοχο των ενοποιημένων ταμείων τον ΕΟΠΥΥ και δεν έχουν εξοφληθεί.

Όπως αντιλαμβάνεστε επειδή όλες αυτές οι παλιές οφειλές παραμένουν σε εκκρεμότητα, οι Φυσικοθεραπευτές βρίσκονται σε απόγνωση αδυνατώντας να ανταποκριθούν στις κάθε είδους υποχρεώσεις τους (ασφαλιστικές εισφορές, υποχρεώσεις στην εφορία ,τραπεζικά δάνεια κλπ).

Μέχρι σήμερα αποδεικνύουμε σαν κλάδος ΄΄μια ειλικρινή και έντιμη στάση αντιλαμβανόμενοι τις συνθήκες που υπάρχουν στη χώρα΄΄ ,περιμένουμε υπομονετικά μέχρι τώρα, αλλά υπάρχουν και οι δικές μας οφειλές και το κράτος δεν επιδεικνύει την ίδια ειλικρινή και έντιμη στάση για να προχωρήσει στο αυτονόητο: στον συμψηφισμό δηλαδή των οφειλομένων των ταμείων με τις οφειλές των Φυσικοθεραπευτών (ασφαλιστικές εισφορές, εφορία κλπ).

Είναι αυτονόητο και επιβεβλημένη ανάγκη οι Φυσικοθεραπευτές να πληρώνονται μέσα σε 45 ημέρες όπως προβλέπεται στην σύμβαση που έχουν υπογράψει και αποδεχτεί αμφότερες οι δυο πλευρές (ΕΟΠΠΥ-Φυσικοθεραπευτές).

Έτσι στον προγραμματισμό της εξόφλησης των προμηθευτών υγείας θα πρέπει να μην γίνονται διακρίσεις, κάτι που επανέλαβε αρκετές φορές δια στόματος του αρμόδιου Υπουργού Υγείας κ. Λυκουρέντζου, η Πολιτική ηγεσία του Υπουργείου.

Πιστεύουμε ότι θα γίνουν πράξεις οι Δημόσιες δεσμεύσεις του εποπτεύοντος Υπουργείου Υγείας και θα καταβληθούν στους Φυσικοθεραπευτές οι δαπάνες Μαΐου-Ιουνίου, καθώς και για τους δυο μήνες έχουν παρέλθει οι προθεσμίες των 45 ημερών και θα τηρηθεί ένα χρονοδιάγραμμα για τις επόμενες οφειλές,γιατί ο κλάδος βρίσκεται σε απόγνωση.

Ο κλάδος δεν έχει το ΄΄πλεονέκτημα΄΄ του ΄΄εκβιασμού΄΄ και γι αυτό δεν βρίσκεται στα παράθυρα των Μ.Μ.Ε ,αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν ΄΄αιμορραγεί΄΄ .

Πολλά Φυσικοθεραπευτήρια έχουν κλείσει ,πολλοί συνάδελφοι αναζητούν τις ΄΄τύχες ΄΄ τους στο εξωτερικό και το Κράτος δεν κάνει ούτε το αυτονόητο, να συμψηφίσει τα χρέη του με τις οφειλές μας.

Με εκτίμηση

Λυμπερίδης Πέτρος

Πρόεδρος Συλλόγου φυσικοθεραπευτών Ν.Σερρών

Αντιπρόεδρος Πανελληνίου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.