Παρασκευή 31 Αυγούστου 2012

«Αθάνατοι» συνταξιούχοι στο ΤΕΑΔΥ

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Νέες περιπτώσεις είσπραξης συντάξεων από συγγενείς νεκρών.

Χωρίς τέλος είναι οι αποκαλύψεις για την καταβολή συντάξεων σε νεκρούς ασφαλισμένους, καθώς μόνο στο ΤΕΑΔΥ (επικουρικό του Δημοσίου) ήρθαν στο φως 5.518 περιπτώσεις.

Η καταβολή των συγκεκριμένων συντάξεων έχει σταματήσει και ήδη οι πρώτες υποθέσεις έχουν πάρει τον δρόμο της Δικαιοσύνης, όπως αναφέρει το Έθνος.

Συγκεκριμένα, η διοίκηση του Ταμείου παρέπεμψε πρόσφατα στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου δύο υποθέσεις απάτης από παράνομη είσπραξη συντάξεων. Σύμφωνα με πληροφορίες:

Στην πρώτη περίπτωση η δικαιούχος της επικουρικής σύνταξης είχε πεθάνει από το 2002. Ωστόσο, ο γιος της συνέχιζε να εισπράττει τη σύνταξή της μέχρι τον Ιούνιο του 2011.

Η είσπραξη των χρημάτων γινόταν από τραπεζικό κατάστημα με χρήση συμβολαιογραφικού πληρεξουσίου προ 20ετίας και υπεύθυνη δήλωση ότι το πληρεξούσιο ισχύει και η εντολέας (δηλαδή η μητέρα του) βρίσκεται στη ζωή.

Στη δεύτερη περίπτωση αποδείχτηκε πως ο συνταξιούχος είχε πεθάνει τον Σεπτέμβριο του 2009. Ωστόσο, την επικουρική σύνταξη εισέπραττε μέχρι και τον Ιούνιο του 2011 η συνδικαιούχος του λογαριασμού, η οποία μάλιστα είχε συμμετάσχει σε απογραφή για λογαριασμό της θανούσης μητέρας της.

Το επικουρικό ταμείο των δημοσίων υπαλλήλων αναζητά πάνω από 12 εκατομμύρια ευρώ για συντάξεις που δόθηκαν σε μη δικαιούχους και έχει προχωρήσει σε διασταύρωση στοιχείων με το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.

Από τη διασταύρωση αυτών των στοιχείων έχει επιστραφεί στο Ταμείο το 52% των χρημάτων (δηλαδή 6,6 εκατομμύρια) και... αναζητούνται ακόμα άλλα 6 εκατομμύρια ευρώ.

Στο «μέτωπο» των κύριων συντάξεων, με βάση τα στοιχεία από τα τρία μεγαλύτερα Ταμεία της χώρας, έχουν ξεπεράσει τις 8.500 οι περιπτώσεις ασφαλισμένων που δεν έχουν απογραφεί. Για παράδειγμα, στο ΙΚΑ οι συνταξιούχοι που δεν έχουν απογραφεί υπολογίζονται σε 7.500 και έχει ανασταλεί η καταβολή των συντάξεων (από τους ελέγχους μέχρι τώρα διαπιστώθηκε πως 2.500 έχουν πεθάνει).


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.