Παρασκευή 3 Αυγούστου 2012

Πρόστιμα - φωτιά

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Με τσουχτερά χρηματικά πρόστιμα, πρόσθετους φόρους και προσαυξήσεις προειδοποιεί το υπουργείο Οικονομικών τους φορολογουμένους που δεν θα υποβάλουν φορολογική δήλωση.

Την ίδια ώρα ανοιχτή μέχρι το τέλος του έτους θα παραμείνει η ηλεκτρονική πύλη για την υποβολή των δηλώσεων, αλλά στους εκπρόθεσμους φορολογουμένους θα επιβάλλονται αυτόματα πρόσθετοι φόροι.

Σύμφωνα με δηλώσεις του επικεφαλής της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων Χ. Θεοχάρη, από τη Δευτέρα θα ξεκινήσουν εκτεταμένες διασταυρώσεις στοιχείων με βάση τους καταλόγους μισθοδοσίας των επιχειρήσεων, το μητρώο αυτοκινήτων και το περιουσιολόγιο για να εντοπιστούν περιπτώσεις φορολογουμένων που δεν υπέβαλαν εντός της προθεσμίας φορολογική δήλωση.

Οπως είπε ο ειδικός γραμματέας, οι διασταυρώσεις θα αφορούν στοιχεία που έχει στη διάθεσή της η υπηρεσία για τον Φόρο Μισθωτών Υπηρεσιών και τον ΑΦΜ του εργαζόμενου, το αρχείο για τους ιδιοκτήτες αυτοκινήτων και τον ηλεκτρονικό φάκελο με τα ακίνητα.

Οι φορολογούμενοι που με βάση τα παραπάνω στοιχεία θα εντοπιστούν να μην έχουν υποβάλει δήλωση στην εφορία, θα τιμωρηθούν με αυτοτελές πρόστιμο 1.170 ευρώ, με πρόσθετο φόρο 500 ευρώ και με απώλεια του πρόσθετου αφορολόγητου για παιδιά και των φοροεκπτώσεων για δαπάνες καθώς και με προσαύξηση του οφειλόμενου φόρου κατά 1% για κάθε μήνα καθυστέρησης από την αρχική καταληκτική ημερομηνία υποβολής των δηλώσεων που ήταν τα μέσα Ιουνίου.

Με τα ίδια πρόστιμα θα τιμωρηθούν και όσοι υποβάλουν τη δήλωσή τους εκπρόθεσμα μετά την Κυριακή αν και το taxisnet θα μείνει ανοιχτό μέχρι το τέλος του έτους.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.