Πέμπτη 9 Αυγούστου 2012

Εξετάζεται το ενδεχόμενο περικοπής 13ου-14ου μισθού

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Κεδίκογλου: Στόχος να υπάρξουν οι μικρότερες δυνατές απώλειες.

Στην είσοδο της Ελλάδας σε τροχιά ανάπτυξης, ως μόνης ρεαλιστικής, εναλλακτικής πρότασης για το μέλλον, αναφέρθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου, μιλώντας νωρίτερα σήμερα στη δημόσια τηλεόραση.

Επανέλαβε ότι οι στόχοι της κυβέρνησης είναι «δεσμεύσεις με ορίζοντα τετραετίας», οι οποίες -όπως τόνισε- θα εκπληρωθούν.

Σε ερώτηση για το πρωτοσέλιδο δημοσίευμα του περιοδικού Spiegel, σύμφωνα με το οποίο ο κ. Τσίπρας είναι στη λίστα των «επικίνδυνων» ηγετών, ο κ. Κεδίκογλου σχολίασε: «Είναι το "ντουέτο", γιατί πρώτος στη λίστα του Spiegel είναι -αν δεν κάνω λάθος- ο αρχηγός των Γερμανών Χριστιανοκοινωνιστών της Βαυαρίας, ο οποίος θέλει την Ελλάδα εκτός ευρώ "για τιμωρία" και δεύτερος είναι ο κύριος Τσίπρας, ο οποίος έλεγε ότι "δεν είναι φετίχ το ευρώ". Νομίζω ότι ο κοινός παρανομαστής στη λίστα του Spiegel είναι αντιευρωπαϊστές ηγέτες».

Ο εκπρόσωπος αναφέρθηκε, ακόμη, στο ζήτημα της εφεδρείας το οποίο συζητήθηκε στη σύσκεψη των αρχηγών της κυβέρνησης, σημειώνοντας ότι «είναι ένα από τα ενδεχόμενα που μπορεί να εξεταστεί και να συζητηθεί στο πλαίσιο της προσπάθειας για την εξασφάλιση των 11,5 δισ. ευρώ».

Σε ό,τι αφορά το όριο της φορολόγησης, σημείωσε ότι η κυβέρνηση δεν θα ήθελε να περικόψει τίποτα, συμπλήρωσε, ωστόσο: «Πέστε μας από πού αλλού; Εκτός αν κάποιος επιμένει ότι πρέπει η Ελλάδα κάθε ώρα να ζητά καινούργια δανεικά. Αν θεωρεί κάποιος ότι αυτό είναι εθνική ανεξαρτησία, να βγει να το πει».

Αναφερόμενος στο ενδεχόμενο περικοπής του 13ου και του 14ου μισθού στο Δημόσιο, ο κ. Κεδίκογλου τόνισε ότι «σίγουρα εξετάζονται όλα τα ενδεχόμενα, με στόχο να υπάρξουν οι μικρότερες δυνατές απώλειες» και κατέστησε σαφές ότι δεν γίνεται λόγο για οριζόντιες μειώσεις.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.