Δευτέρα 25 Ιουνίου 2012

Συντάξεις ΟΓΑ: Υπολογισμός Σύνταξης

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Θεμελίωση και Υπολογισμός Σύνταξης Γήρατος


Εάν θέλετε να πληροφορηθείτε τις προϋποθέσεις θεμελίωσης σύνταξης λόγω γήρατος πατήστε εδώ:

Αναζήτηση προϋποθέσεων συνταξιοδοτικού δικαιώματος λόγω γήρατος.


Εάν θέλετε να υπολογίσετε το μηνιαίο ποσό της σύνταξής σας πατήστε εδώ:

Υπολογισμός ποσού σύνταξης

Διευκρινίσεις για την εφαρμογή υπολογισμού σύνταξης:

Για τους γεννηθέντες τα έτη 1945 και 1946, τα εμφανιζόμενα μηνιαία ποσά συντάξεων είναι τα πραγματικά δικαιούμενα, εφ' όσον καταχωρηθούν σωστά τα έτη ασφάλισης.

Για τους γεννηθέντες από το έτος 1947 και έπειτα, τα ποσά είναι ενδεικτικά και υπολογίζονται με τα σημερινά δεδομένα. Για τον υπολογισμό του ποσού της Κύριας Σύνταξης που θα δικαιούσθε όταν συμπληρώσετε το 65ο έτος της ηλικίας σας, θα πρέπει να καταχωρήσετε και τα έτη που θα διανύσετε στο μέλλον στην ασφάλιση του ΟΓΑ μέχρι την συμπλήρωση του 64ου έτους της ηλικίας σας στην κατηγορία που έχετε ήδη ασφαλιστεί ή σε άλλη που τυχόν επιλέξετε να ασφαλιστείτε στο εξής, δεδομένου ότι είναι δυνατή η αλλαγή ασφαλιστικής κατηγορίας.

Τέλος, επισημαίνεται ότι το ποσό Βασικής Σύνταξης υπολογίζεται με την μείωση που θα ισχύει κατά το έτος έναρξης της συνταξιοδότησής σας, δηλαδή το έτος συμπλήρωσης του 65ου έτους ηλικίας (βλ. "Προϋποθέσεις" στον σχετικό πίνακα των ετήσιων μειώσεων)

Σημείωση: Ο υπολογισμός που ακολουθεί αφορά μόνο την περίπτωση που ο ασφαλισμένος δικαιούται αυτοτελώς σύνταξη γήρατος από τον ΟΓΑ και όχι όταν οι χρονικές προϋποθέσεις συνταξιοδότησης συμπληρώνονται με συνυπολογισμό χρόνου ασφάλισης σε άλλο Ελληνικό ασφαλιστικό φορέα ή ασφαλιστικό φορέα χώρας του Εξωτερικού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.