Σάββατο 30 Ιουνίου 2012

Η υπερβολική τεστοστερόνη «σκοτώνει» το σεξ

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Μεγαλύτερη η επιθυμία για αυνανισμό στις γυναίκες με υψηλό επίπεδο της ορμόνης.

Αν η γυναίκα σας δεν έχει τόση διάθεση για σεξ και προτιμά την αυτοϊκανοποίηση, μην αγχωθείτε για τις επιδόσεις σας στο κρεβάτι, καθώς ίσως να ευθύνεται γι'αυτό, το γεγονός ότι έχει υψηλά επίπεδα τεστοστερόνης στο αίμα της.

Οι ερευνητές από το πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν επιστράτευσαν 105 άνδρες και 91 γυναίκες, που συμπλήρωσαν ερωτηματολόγια για την ερωτική τους ζωή.

Οι εθελοντές έδωσαν επίσης δείγματα σιέλου στα οποία μετρήθηκαν τόσο τα επίπεδα της τεστοστερόνης, όσο και αυτά της ορμόνης του στρες, της κορτιζόλης.

Όπως έδειξε η ανάλυση των στοιχείων, τα επίπεδα της τεστοστερόνης δεν είχαν καμία σχέση με το πόσο συχνά σκέφτονταν οι άντρες τον αυνανισμό ή το σεξ.

Οι γυναίκες ωστόσο, με τα υψηλότερα επίπεδα τεστοστερόνης είχαν λιγότερες πιθανότητες να θέλουν να κάνουν σεξ σε σύγκριση με τις συνομήλικές τους με χαμηλά επίπεδα τεστοστερόνης.

Το εύρημα αυτό έρχεται να επιβεβαιώσει εκείνο προγενέστερων μελετών, που είχαν δείξει ότι οι γυναίκες που έχουν μακροχρόνιες, σεξουαλικά ενεργές σχέσεις, κατά κανόνα έχουν μειωμένη τεστοστερόνη.

Η επικεφαλής της έρευνας Βαν Άντερς εκτιμά πως το εύρημα αυτό υποδηλώνει ότι η τεστοστερόνη τις ωθεί να αναζητήσουν έναν σύντροφο με τον οποίο θα είναι δεμένες και όχι έναν με τον οποίο απλώς θα κάνουν σεξ. Ή ότι τα υψηλά επίπεδα της τεστοστερόνης αντανακλούν υψηλά επίπεδα στρες, το οποίο υπονομεύει την επιθυμία για σεξ.

Η μελέτη έδειξε ακόμη πως η τεστοστερόνη συσχετίζεται με τον αυνανισμό, καθώς οι γυναίκες με υψηλά επίπεδα της ορμόνης αυτής είχαν αυξημένες πιθανότητες να έχουν μεγάλη επιθυμία για αυνανισμό.

Η νέα μελέτη δημοσιεύεται στην διαδικτυακή έκδοση της επιθεώρησης «Archives of Sexual Behaviour».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.