Τετάρτη, 2 Μαΐου 2012

Οι άντρες δυσκολεύονται να επισκεφτούν ψυχολόγο

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Αρνούνται την ψυχολογική υποστήριξη από ειδικούς.

Δυστυχώς η κατάθλιψη έχει πάψει να αποτελεί αποκλειστικό «προνόμιο» του γυναικείου φύλου. Ένας στους 10 άνδρες πάσχει σήμερα απόκατάθλιψη, ένα υποδιαγνωσμένο και επικίνδυνο φαινόμενο, βυθισμένο μέσα στην σιωπή που το περιβάλλει.

Η εποχή μας δυστυχώς ευνοεί τις καταθλιπτικές εκδηλώσεις στους άνδρες, οι οποίοι «οφείλουν» κοινωνικά να κρατούν πάντα τα ηνία και την παντοδυναμία της ζωής τους. Οι άνδρες όμως δύσκολα παραδέχονται ότι είναι δυστυχείς, ταυτίζουν τη μελαγχολία με μια προσωπική αδυναμία ή αποτυχία.

Η άρνηση να επισκεφτείτε ψυχολόγο συντηρεί τα προσωπικά και υπαρξιακά σας αδιέξοδα, διότι κανένα ψυχοφάρμακο δεν μπορεί δώσει μαγικές λύσεις σε αυτά.

Οι άνδρες έχουν περισσότερες πιθανότητες να αυτοκτονήσουν, ιδιαίτερα όταν είναι μεταξύ 20 και 50 ετών, άνεργοι, απομονωμένοι, ασθενείς και δίχως ολοκληρωμένη φαρμακευτική και ψυχολογική υποστήριξη.

Η κατάθλιψη είναι μια νόσος που μπορεί να καλυτερεύσει με την κατάλληλη ψυχοθεραπεία, παράλληλη φυσικά με την φαρμακευτική σας αγωγή, η οποία θα σας δώσει τη δυνατότητα να δείτε μια «άλλη όψη» της πραγματικότητας, έξω από την επώδυνη πλευρά της που η κατάθλιψη σάς επιτάσσει.


Πηγή: http://www.ygeianews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.