Παρασκευή 13 Απριλίου 2012

Χίλια εξακόσια περιστατικά άνοιας κάθε εβδομάδα!

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Προβληματίζονται οι αρχές στην Αυστραλία.

H άνοια είναι η πλέον διαδεδομένη ασθένεια που σχετίζεται με την τρίτη ηλικία, στην Αυστραλία, η ταχύτητα, δε, με την οποία αυξάνεται ο αριθμός των ασθενών προβληματίζει την πολιτεία. Πάνω από 1.600 νέες περιπτώσεις άνοιας σημειώνονται κάθε εβδομάδα στην Αυστραλία. Ο αριθμός των προσβληθέντων από την ασθένεια αυτή πρόκειται να διπλασιαστεί εντός της επόμενης εικοσαετίας, σύμφωνα με τα ευρήματα νέας μελέτης.

Η μελέτη η οποία διεξήχθη με εντολή του Υπουργείου Υγείας και Τρίτης Ηλικίας, εντόπισε ότι το σύστημα υπεύθυνο για την φροντίδα των ηλικιωμένων της Αυστραλίας, δεν είναι σε θέση να αντιμετωπίσει τις ανάγκες των 280.000 ατόμων που πάσχουν από άνοια.

Ο υπουργός υπεύθυνος για θέματα Ψυχικών Ασθενειών και Ηλικιωμένων, Μαρκ Μπάτλερ, δήλωσε ότι η έρευνα η οποία στηρίχθηκε σε συνεντεύξεις με 1000 ηλικιωμένους, τους συγγενείς και τους φροντιστές τους, αποδεικνύει ότι υπάρχουν τεράστια κενά στην φροντίδα ατόμων που πάσχουν από άνοια και τα προβλήματα που σχετίζονται μ' αυτόν τον τομέα εξακολουθούν να μη συγκεντρώνουν την προσοχή που απαιτείται από το σύστημα το οποίο φανερά χωλαίνει.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.