Τετάρτη 18 Απριλίου 2012

Παραλίγο να χάσει το χέρι της από τσίμπημα αράχνης!

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Χρειάστηκε να μείνει έξι εβδομάδες στο νοσοκομείο.

Για κανένα δεν είναι ευχάριστη η ιδέα πως μία αράχνη περπάτησε μέσα στο κρεβάτι του και τον δάγκωσε. Αλλά για την Catherine Coombs ο εφιάλτης δεν τελείωσε στη βραδιά εκείνη αλλά συνεχίζεται δύο μήνες μετά καθώς το δάγκωμα- που πιστεύεται πως προέρχεται από μία από τις πλέον δηλητηριώδεις αράχνες της Βρετανίας- παραλίγο να της στοιχίσει το χέρι της!

Η 48χρονη ξύπνησε σε αβάσταχτους πόνους μία νύχτα τον Φεβρουάριο και το χέρι της άρχισε να πρήζεται.

Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου οι γιατροί τη χειρούργησαν τρεις φορές για να απομακρύνουν το δηλητήριο και το νεκρό ιστό και να εμποδίσουν τη διασπορά του δηλητηρίου στο υπόλοιπο χέρι της.

Κάποια στιγμή η κατάστασή της ήταν τόσο κακή που οι γιατροί φοβήθηκαν πως μπορεί να χρειαζόταν να ακρωτηριάσουν το χέρι της.

Η Coombs πέρασε έξι εβδομάδες στο νοσοκομείο και είναι πλέον στο σπίτι της περιμένοντας να απαλλαγεί πλήρως τη μόλυνση για να κάνει άλλη επέμβαση στους τένοντές της που έχουν παραλύσει από το δηλητήριο της θάλασσας.

Από τα σημάδια στο χέρι της και τα συμπτώματά της, οι γιατροί πιστεύουν πως η γυναίκα δέχθηκε το δάγκωμα μιας αράχνης «συγγενούς» της Μαύρης Χήρας.

«Φοβόμουν τις αράχνες σε όλη μου τη ζωή. Οι άλλοι λένε πως είναι μια χαζή φοβία και πως δεν μπορούν να σε βλάψουν αλλά τώρα ξέρω πως μπορούν», δηλώνει η Coombs. «Για κάποιο διάστημα οι γιατροί φοβούνταν πως μπορεί να έχανα το χέρι μου και κάθε φορά που μου έκαναν αναισθησία υπέγραφα πως συναινούσα στον ακρωτηριασμό του χεριού μου. Σε κάθε επέμβαση έβρισκαν κι άλλο ιστό σε αποσύνθεση και διαρκώς απομάκρυναν το νεκρό δέρμα. Κάθε φορά που ξυπνούσα ήλεγχα αν το χέρι μου ήταν ακόμα εκεί», προσθέτει.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.