Πέμπτη 26 Απριλίου 2012

Στην «εντατική» ένα στα πέντε νοσοκομεία

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Με οικονομικά «στο κόκκινο» αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης.

Στο «κόκκινο» βρίσκονται τα οικονομικά των νοσοκομείων, με ένα στα πέντε να αντιμετωπίζει σοβαρό θέμα επιβίωσης τον επόμενο χρόνο, σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Υγείας.

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία του ESYnet, τα νοσοκομεία της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας, που περιλαμβάνει 15 νοσοκομεία στις περιοχές Μακεδονίας, Θράκης, μεταξύ των οποίων αυτά της Θεσσαλονίκης, του Κιλκίς, της Δράμας, της Ξάνθης, της Κομοτηνής και της Αλεξανδρούπολης, παρουσιάζουν το χαμηλότερο ποσοστό κάλυψης πανελλαδικά, με πληρότητα κλινών 63% το 2011. Παρόλα αυτά, μόνο πέντε νοσοκομεία «ψαλίδισαν» τις δαπάνες τους: το ΑΧΕΠΑ, το Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης και τα νοσοκομεία Σερρών, Γουμένισσας και Κομοτηνής.

Στην Κρήτη, όπου βρίσκονται δέκα νοσοκομεία και 15 Κέντρα Υγείας της 7η ΥΠΕ, σημειώνεται η μεγαλύτερη μείωση στις επισκέψεις πολιτών στα Κέντρα Υγείας, η οποία ανέρχεται σε 19%.

Ωστόσο, αύξηση των επισκέψεων καταγράφεται σε όλα τα Κέντρα Υγείας της χώρας, η οποία κυμαίνεται μεταξύ 10% και 46%. Τα δέκα Κέντρα Υγείας με τις περισσότερες επισκέψεις για το 2011 είναι του Αιτωλικού, των Διαβατών, της Ορεστιάδας, της Μαδύτου, των Φαρσάλων, της Αμφιλοχίας, του Περάματος, της Ελασσόνας και του Αρχαγγέλου Ρόδου.

Ρεκόρ σε αριθμό επισκέψεων από πολίτες στο πλαίσιο λειτουργίας των Τακτικών Εξωτερικών Ιατρείων για το 2011 σημειώνει το βρίσκεται το νοσοκομείο Παπαγεωργίου Θεσσαλονίκης, με 177 χιλ. επισκέψεις, ενώ ακολουθεί το Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης, με 170 χιλ. επισκέψεις. Την τριάδα κλείνει ένα ακόμη νοσοκομείο της συμπρωτεύουσας, το Παπανικολάου, με 118 χιλ. επισκέψεις. Στη συνέχεια, ακολουθούν το Πανεπιστημιακό νοσοκομείο Ιωαννίνων, το Αττικόν, το Πανεπιστημιακό Αλεξανδρούπολης, το Βενιζέλειο Ηρακλείου, το Παίδων «Αγία Σοφία», ο Ευαγγελισμός, και το ΑΧΕΠΑ.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.